Nieuw ontwerp Wijnhaven van de gemeente Rotterdam.
Nieuw ontwerp Wijnhaven van de gemeente Rotterdam.

Nieuw ontwerp kade Wijnhaven met meer groen, minder auto’s en meer terrassen

Algemeen 25 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente gaat de noordzijde van de Wijnhaven opnieuw inrichten. Bewoners mochten meedenken met de plannen. Inmiddels is er een voorlopig ontwerp. Met meer groen, minder auto’s en meer terrassen.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer bewoners in de nieuwe woontorens aan de Wijnhaven komen wonen. Hiermee ontpopt het Maritiem District zich steeds meer als woongebied in plaats van kantoorgebied. De gemeente wil daarom nu graag de buitenruimte aanpakken. 

Bewoners en ondernemers mochten meedenken met de plannen. Ze bleken graag meer groen in hun buurt te willen. Ook willen ze meer gebruik maken van de kades en het water. En een prettige wandel- en fietsverbinding tussen de Oude Haven en de Coolsingel en Witte de Withstraat. Daarnaast zien bewoners en ondernemers liever minder geparkeerde auto’s op straat. En meer mogelijkheden voor terrassen aan het water. 

Mede op basis van deze ideeën is er een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit is al gepresenteerd tijdens een informatieavond in maart en ook te zien op Mijn.Rotterdam.nl. Dinsdag 23 augustus kan iedereen van 15.00 tot 17.30 uur de plannen zien bij een informatiestand aan de Wijnhaven, ten hoogte van de Wolfshoek. 

Uit de krant

Uit de krant