Foto: Port of Rotterdam
Foto: Port of Rotterdam

Het grootste containerschip ter wereld arriveert in Rotterdam en zó kun je ‘m van dichtbij bekijken!

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Het grootste containerschip ter wereld is onderweg. De Ever Alot wordt morgen (vrijdag 12 augustus) verwacht in de Amazonehaven bij de ECT. Je kunt het schip zelf gaan bekijken door een rondvaart te boeken op de FutureLand Express!

De Ever Alot heeft een capaciteit van 24.004 TEU en dat is officieel net iets meer dan de Ever Ace kan vervoeren (23.992 TEU). Daarmee is het vaartuig officieel het grootste containerschip ter wereld. De Ever Ace en Ever Alot zijn allebei 400 meter lang en 61,5 meter breed. Beide schepen behoren tot de A-klasse van Evergreen. Binnen deze klassen vallen twaalf schepen. Van de zeven opgeleverde schepen hebben er zes een capaciteit van 23.992 TEU. De Ever Alot doorbreekt de magische grens van 24.000 TEU.

De Ever Alot kan maar eventjes genieten van zijn verworven status. Maandag 1 augustus werd de MSC Tessa te water gelaten bij ’s werelds grootste scheepswerf Hudong-Zhonghua Shipbuilding te Shanghai. Het heeft een capaciteit van 24.116 TEU en zal dit jaar nog in de vaart komen.

Lees verder onder het filmpje:


De officiële capaciteit is gebaseerd op het stapelen van lege standaardcontainers van 20 voet lang (zes meter) en 8 voet hoog (2,43 meter). In de praktijk laden die schepen vooral 40 voets containers en is hun werkelijke capaciteit lager dan de ‘theoretische’ 24.000 TEU. De ‘megamax-containerschepen’ hebben al jaren geleden de lengte van 400 meter bereikt. Schepen worden niet groter gemaakt omdat ze anders niet door het Suez-kanaal mogen varen en dat is de voornaamste vaarroute tussen Zuid-Oost Azië en Europa.ankomst Ever Alot, grootste containerschip ter wereld in Rotterdam. De Ever Alot doorbreekt de magische grens van 24.000 TEU. 

Uit de krant

Uit de krant