Aardappeloogstdag. Foto: Bram Ladage
Aardappeloogstdag. Foto: Bram Ladage

Wil jij weten waar de patat van de Rotterdamse patatboer Bram Ladage vandaan komt? Ga dan naar de Aardappeloogstdag!

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Wil jij weten waar jouw patatje vandaan komt? Dan kun je op 3 september naar de Aardappeloogstdag van Bram Ladage. Op de tiende editie van de oogstdag zetten de Rotterdamse patatboer en hun aardappelleverancier Novifarm hun aardappel in de spotlight. Iedereen is welkom voor een kijkje achter de schermen bij de boer. 

Terwijl je met de kaplaarzen in de Hoeksche klei staat, ontdek je wat er nu eigenlijk allemaal komt kijken bij het oogsten van de aardappel en het maken van een vers Brammetje. Sterker nog: van je zelf gerooide en gesneden aardappel bakt Bram een gratis patatje.

Brams aardappels groeien in de Hoeksche Waard, waar je aan het einde van zomer het loof van de aardappelplanten langzaam ziet verkleuren. Dit is het moment waarop de aardappels een laatste groeispurt doormaken, waarna ze klaar zijn om geoogst te worden. Vlak na de oogst hebben de aardappels de perfecte eigenschappen om er een heel mooi patatje van te bakken. Niet voor niks dus dat Bram Ladage in september viert dat ‘ze er weer zijn’ en dat wil vieren met alle Rotterdamse patatliefhebbers.

De eerste stap begint met de handjes in de klei. Hier gaan de kids op zoek naar de mooiste en grootste knollen, die ze vervolgens wassen en snijden tot echte patat. Hebben ze hun patatdiploma verdiend? Dan kunnen ze gratis gaan genieten van hun zelfgemaakte Brammetje. Hierna hebben ze weer volop energie om een ritje te maken achterop de indrukwekkende rooimachine, lekker te kliederen met aardappelstempels of een goodiebag te winnen met hun aardappelschil-skills.

Informatie evenement

Bram Ladage Aardappeloogstdag | 3 september 2022 

Groene Kruisweg 14 | 10.00 uur tot 16:00 uur 

3281 KB Numansdorp | Gratis toegang én gratis parkeergelegenheid 

Zie ook www.bramladage.nl/aardappeloogstdag-2022

Uit de krant

Uit de krant