Van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus. Foto: Tomas Mutsaers
Van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus. Foto: Tomas Mutsaers

Roffa Mon Amour: films kijken in een beeldentuin vol torenhoge kunstwerken

Algemeen 24 keer gelezen

Rotterdam - Over een week opent de tiende editie van Roffa Mon Amour Film Festival. Het decor van het festival is de bijzondere beeldentuin Brutus aan de Keileweg in Rotterdam-West waar bezoekers tussen torenhoge kunstwerken elke avond om 21.30 uur een prachtige film kunnen zien. Ondanks de commotie rondom de vergunning van de Pleinbioscoop, kan Roffa Mon Amour wel doorgaan, het programma is aangepast op de eindtijd van 23.00 uur.

Het filmprogramma bestaat uit 12 films uit de secties The New Makers Competition, Cinematic Favorites een avond met Cinema Concerts. Het festival opent dit jaar met de film Leonor Will Never Die (2022) van Martika Ramirez Escobar. In deze film speelt Sheila Francisco als een gepensioneerde scenarioschrijver die, nadat ze in coma is geraakt, zichzelf de actieheld van haar onvoltooide scenario vindt.

Andere hoogtepunten
- Sonne (2022) Kurdwin Ayub: Een close-up van een social media doorbraak waar menig TikTokker van droomt, maar voor drie hartsvriendinnen komt het als een verrassing.
- Noche de Fuego (2021) Tatiana Huezo: Drie vriendinnen groeien op in een Mexicaans bergdorpje waar constante dreiging heerst van de drugskartels.
- Fucking Amal (1998) Lukas Moodysson: Elin verveelt zich stierlijk in haar woondorp Amal in Zweden en droomt van weelderig leven in de grote stad. Haar klasgenoot Agnes is een stuk rustiger, eenzaam en droomt van Elin.

Ukraine special & Awarduitreiking
Roffa Mon Amour staat op 24 augustus stil bij de Oekraïense geschiedenis met de film The Earth is Blue as an Orange (2020). Op deze dag in 1991 werd Ukraine onafhankelijk verklaard.

Op 27 augustus is de uitreiking van de New Amour Award. Een prijs voor de winnende film uit de New Makers competitie.

Uit de krant

Uit de krant