2KM2 toont de verschuivende grens tussen de oude en nieuwe stad, met alle fricties van dien.
2KM2 toont de verschuivende grens tussen de oude en nieuwe stad, met alle fricties van dien.
Film

Hoe het alledaagse leven van Rotterdam-Zuid veranderde

Algemeen 22 keer gelezen

Rotterdam - Alles lijkt erop dat morgenavond (donderdag 11 augustus) een prachtige avond is om een film in de open lucht te kijken. Paviljoen aan het Water aan de Maashaven vertoont de film ‘2km2: Het Heden van een Stad’ van Carel van Hees en André van der Hout. Je kunt er vanaf 21.00 uur gratis naar binnen, de film begint om 21.30 uur.

‘2km2: Het Heden van een Stad’ is een documentaire over het veranderende Rotterdam-Zuid: ‘Er staan torens van de rechterlijke en de economische macht, daarachter wonen de nieuwe rijken in terrasflats. De Afrikaanderwijk, even verderop, is gebouwd in de tijd dat arbeiders uit Zeeland en Brabant massaal naar Rotterdam kwamen om in de haven te werken. Het is de JanusKop van Zuid; één gezicht naar het verleden en één naar de toekomst.’

De film van Van Hees en Van der Hout toont de verschuivende grens tussen de oude en nieuwe stad, met alle fricties van dien. In samenwerking met André van der Hout heeft Carel van Hees gedurende een jaar gekeken en geluisterd. Het resultaat is een avondvullende documentaire over het alledaagse leven waarbij we langzaam zicht krijgen op het DNA van Rotterdam.

Je vindt Paviljoen aan het Water aan Brielselaan 157. De toegang is gratis, Paviljoen aan het Water vindt het fijn als je van tevoren even laat weten dat je komt via deze link.

Uit de krant

Uit de krant