Beeld: gemeente Rotterdam
Beeld: gemeente Rotterdam

Dertig procent van de Rotterdammers kan bij hitte geen verkoeling vinden

Algemeen 32 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf morgen (woensdag 10 augustus) gaat het Nationale Hitteplan weer in werking. Er komt een hittegolf aan met waarschijnlijk dagenlang temperaturen van rond de 30 graden. Bij zo’n temperatuur kunnen mensen gezondheidsproblemen krijgen. Zo’n dertig procent van de Rotterdammers kan in eigen huis of buurt geen verkoeling vinden.

De afgelopen jaren is de temperatuur in Rotterdam op zomerse dagen met zo’n acht graden toegenomen. Dat kan zorgen voor gezondheidsproblemen, vooral bij ouderen en zieken. Mensen kunnen last krijgen van vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en benauwdheid. Bij oververhitting lopen mensen met hart- en vaatziekten een groter risico op een hart- of herseninfarct.

Zo’n dertig procent van de Rotterdammers geeft aan bij een hittegolf geen verkoeling te vinden in eigen huis of wijk. Daarvoor is de Koele Kaart op Rotterdamsweerwoord.nl. Op deze kaart vind je de koele plekken in uw buurt. Denk aan het park of koele plekken in gebouwen. Ook staan op de kaart drinkwaterpunten in de stad aangegeven.

Kijk hier voor meer info over het Nationale Hitteplan. 

Uit de krant

Uit de krant