Stockfoto politie Rotterdam
Stockfoto politie Rotterdam

Zeven aanhoudingen, vier vuurwapens en dertig kilo nepdrugs bij politieactie in Pendrecht

Algemeen 428 keer gelezen

Rotterdam - In een onderzoek naar verboden wapenbezit hield de politie eerder deze week zeven verdachten aan. Ook zijn er vier vuurwapens in beslag genomen. In een auto lag dertig kilo aan poeder waarvan vermoed werd dat het ging om verdovende middelen, maar uiteindelijk nepdrugs bleek.

Uit politieonderzoek bleek dat er vuurwapens zouden liggen in een woning aan het Middelharnishof in Pendrecht. Maandag 1 augustus stapte het arrestatieteam op dit adres binnen en hield drie mannen van 38, 42 en 49 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats aan. Er werden drie vuurwapens aangetroffen, deze nam de politie in beslag.

Verder onderzoek bracht de politie bij een auto met daarin twee Rotterdammers van 32 en 42 jaar. In deze auto lag ook ongeveer 30 kilo poeder waarvan werd vermoed dat het ging om verdovende middelen. De mannen zijn aangehouden evenals de eigenaar van de auto, een 36-jarige Rotterdammer. Het poeder werd in beslag genomen en getest. Daaruit bleek het niet om drugs te gaan maar om poeder dat verpakt was als drugs. Deze drie verdachten zijn dan ook weer op vrije voeten gesteld.

In hetzelfde onderzoek kwam nog een auto aan het licht. In deze auto is een vuurwapen aangetroffen. Later is ook de eigenaresse van de auto, een 41-jarige Rotterdamse, aangehouden. Zij is gehoord over het vuurwapen en daarna heengezonden.

Het onderzoek van de politie naar deze zaak gaat door, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Lees verder onder de foto.

Het aanpakken van schietpartijen en vuurwapenbezit staat hoog op de agenda van de politie. Er wordt volop onderzoek gedaan naar zowel schietpartijen als de handel in en het bezit van vuurwapens om het wapengeweld in de stad te bestrijden.

Bij dit onderzoek kan de politie alle hulp gebruiken. Als door uw tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, komt u in aanmerking voor maximaal 750 euro tipgeld. Bel de TCI tipgeldlijn: 06-33236432.

Uit de krant

Uit de krant