Woonzorgcentrum Borgsate in Schiebroek. Foto: Rogier Bos
Woonzorgcentrum Borgsate in Schiebroek. Foto: Rogier Bos

Woonzorgcentrum Borgsate gaat twee jaar lang op de schop voor grote renovatie

Algemeen 1.096 keer gelezen

Rotterdam - Woonzorgcentrum Borgsate in Schiebroek staat een flinke metamorfose te wachten. Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) en zorginstelling Laurens hebben de handen ineengeslagen voor een totale renovatie van het pand. De werkzaamheden gaan in augustus van start. 

SOR is de eigenaar van Borgsate. Laurens huurt het pand voor de huisvesting, zorg en begeleiding van bewoners met somatische en/of psychogeriatrische zorgbehoeften. Beide partijen werken sinds 2020 aan een verbeterplan voor Borgsate. Het gebouw voldoet in mindere mate aan de steeds zwaarder wordende verpleeghuiszorg en de technische maatstaven van vandaag. Een totale renovatie is nodig om Borgsate toekomstbestendig te maken.

De renovatie richt zich met name op de bewonerskamers en de buurtkamers. De bewonerskamers krijgen een nieuwe indeling voor een ruimere beleving. Ook komt er nieuw, ruimer sanitair dat optimaal wordt ingedeeld voor de zorgvraag. Verder komen er extra buurtkamers op de etages, passend bij de toenemende behoefte aan dagstructuur en ontmoeten in de nabijheid. De faciliteiten in de plint blijven behouden. In een later stadium wordt gekeken wat hieraan toegevoegd of verbeterd wordt.

De renovatie wordt uitgevoerd in zeven verschillende fasen. Hierdoor kunnen de bewoners en medewerkers in Borgstede blijven wonen en werken. Wel zullen zij, voordat hun etage aan de beurt komt, met elkaar verhuizen naar een andere (reeds gerenoveerde) etage. Tegelijkertijd doen SOR, de aannemer en Laurens er alles aan om de overlast te beperken. Naar verwachting duren de werkzaamheden twee jaar en is Borgsate in 2024 weer klaar voor de toekomst.

Uit de krant

Uit de krant