Queen Mary 2 op 11 oktober 2012 in Rotterdam. Foto: Bert Lamers
Queen Mary 2 op 11 oktober 2012 in Rotterdam. Foto: Bert Lamers

Voor het eerst in tien jaar komt de Queen Mary 2 weer naar Rotterdam

Algemeen 5.191 keer gelezen

Rotterdam - Voor het eerst in tien jaar komt woensdag 17 augustus de Queen Mary 2 weer in de Rotterdamse haven. De verwachte aankomsttijd is 07.00 uur. Het cruiseschip van de roemrijke rederij Cunard – bekend van Jules Vernes ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ -  zal dit jaar ook nog op 13 september en 12 december aankomen bij Cruise Port Rotterdam. Het schip is 345 meter lang en 41 meter breed. Er kunnen 2620 passagiers aan boord.

Queen Mary 2 werd op 25 september 2003 te water gelaten bij de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in de Franse havenstad Saint Nazaire. Het was op dat moment het grootste cruiseschip ter wereld. Twee jaar later nam de Freedom of the Seas deze eretitel over.

Lees verder onder de foto.


De Aquadelta. Foto: Erik Stenhuis

De Queen Mary 2 heeft een grotere kielspeling nodig onder haar schip dan andere cruiseschepen. Daarom heeft het Havenbedrijf de afgelopen dagen de steenbestorting op de bodem van de Holland Amerikakade laten schoonspuiten. Dat werk werd verricht door de Aquadelta. Het was de eerste klus in de Rotterdamse haven van dit gloednieuwe waterinjectievaartuig van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp. Op 25 augustus wordt het schip gedoopt in de Maashaven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant