Foto: Bart Hoogveld
Foto: Bart Hoogveld

Halve Marathon van Rotterdam keert zondag terug

Algemeen 2.889 keer gelezen

Rotterdam - De Halve Marathon van Rotterdam keert komende zondag (31 juli) na dertien jaar weer terug in onze stad. De Halve Marathon Rotterdam is de afsluiter van de World Police & Fire Games die deze week in Rotterdam plaatsvinden en dit jaar dé Summer Run van Nederland. Het is de bedoeling om het in ere herstelde evenement in de toekomst als vanouds in september te laten plaatsvinden.

Tijdens de zomermaanden staan er weinig hardloopevenementen op de agenda. Als afsluitend onderdeel van de World Police & Fire Games, die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam, vult de Halve Marathon Rotterdam dit gat op met drie afstanden voor zowel de beginnende als meer gevorderde loper. De internationale lopers van de World Police & Fire Games strijden ook om de winst op de halve marathon. 

De organisatie achter de NN Marathon Rotterdam heeft een bijzonder parcours ontwikkeld langs bekende en onontdekte hoogtepunten van de stad. De start van de 21.1K Summer Run, 10.55K Summer Run en 5K Summer Run vindt plaats op de Binnenrotte. Hierna lopen de deelnemers via Crooswijk naar het Kralingse Bos. Anders dan bij de NN Marathon Rotterdam lopen de deelnemers met zicht op het water. Het parcours voor de lopers van de 21.1K Summer Run brengt de deelnemers onder de Van Brienenoordbrug door langs de Nieuwe Maas. De routes van de 21.1K Summer Run en 10.55K Summer Run komen samen op de Kralingse Plaslaan. In de laatste kilometers wordt de NN Marathon Rotterdam herbeleefd met het passeren van de Kubuswoningen en finish op de Coolsingel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant