Een overtocht tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2 met de Hoeksveer. Foto: Jerry Lampen
Een overtocht tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2 met de Hoeksveer. Foto: Jerry Lampen

Port Pavilion: een ideaal startpunt voor een havenuitje

Algemeen 1.491 keer gelezen

Rotterdam - Port Pavilion, aan de Schiedamsedijk 68 is sinds de zomer van 2021 dé plek waar bewoners en bezoekers van de havenstad informatie en inspiratie vinden om de haven in te gaan en écht te leren kennen. 

In Port Pavilion biedt de elf meter lange fotomaquette met interactieve projectie een compleet overzicht van alle activiteiten die je in de haven kunt ondernemen. Van fietsroutes, uitkijkpunten, tours, attracties, stranden tot natuur- en recreatiegebieden in en rondom de haven.
Enthousiaste HavenHosts helpen met het samenstellen van jouw ideale havenuitje uit de maar liefst 120 activiteiten en locaties die in het aanbod van Port Pavilion zijn opgenomen.

Lees verder onder foto. 

Foto: Jerry Lampen

Een bezoek aan Port Pavilion is ook aantrekkelijk vanwege de grote schermen die continu in beweging zijn. Afzonderlijk en dan weer gezamenlijk tonen deze indrukwekkende vergezichten en contrasten die het ruim 40 kilometer uitgestrekte Rotterdamse havengebied rijk is. De meterslange interactieve expowand biedt alvast een leuke eerste nadere kennismaking met de haven.

Veerverbinding Hoeksveer
Een van de activiteiten die je tegenkomt in Port Pavilion is een overtocht met het Hoeksveer, de rechtstreekse veerverbinding tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. Deze veerpont vaart in de zomermaanden zeven dagen per week tussen de Berghaven in Hoek van Holland en informatiecentrum FutureLand op Maasvlakte 2. Wandelaars en fietsers kunnen tot en met 30 september gebruik maken van de veerpont, de fiets mag gratis mee. De oversteek duurt circa 1 uur en is een attractie op zich. Tijdens de oversteek van de entree van Europa’s grootste zeehaven waai je lekker uit en is er genoeg te zien, van zeehonden tot zeeschepen en van tankers tot trekvogels. Vaartijden en prijzen vind je op hoeksveer.nl.

Port Pavilion is het haveninformatiepunt van Havenbedrijf Rotterdam aan de Schiedamsedijk 68 in Rotterdam. Bezoekers krijgen hier informatie en inspiratie aangereikt voor recreatieve bezoeken aan de Rotterdamse haven. Het haveninfopunt is open van dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur, de toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant