Foto: Bas Czerwinski
Foto: Bas Czerwinski (Foto: Marlies van der Neut)

De Rotterdamse uitgaansagenda van komende week!

Donderdag
17 mei

21.00 uur Marco Lopes - Moedt
Ooit was het leven van de man overzichtelijk, maar nu? Moedt gaat over de zoektocht van de man in deze tijd. Zijn ze het even kwijt of stellen ze zich gewoon aan? Aan jou om te oordelen.
Theater Walhalla

Vrijdag
18 mei

10.00 uur Opbouwdag 2018
Wederopbouw zit in het DNA van de Rotterdammers. Tijdens de Opbouwdag staan we hierbij stil en beleef je zelf de na-oorlogse sfeer. Bezoek een concert, doe een speurtocht, maak een ritje in een jaren '50 bus of ga het dak op!
Gebouw de Heuvel

Operadagen Rotterdam
Geniet tien dagen lang van meer dan honderd verschillende operavoorstellingen op diverse locaties in de stad. Door de avontuurlijke insteek van het festival worden de grenzen van het genre opera verlegd.
Theater Rotterdam Schouwburg

Zaterdag
19 mei

11.00 uur Mappamondo (2+)
Tijdens deze muzikale voorstelling worden al je zintuigen geprikkeld. De geluiden en klanken van de aarde komen tot leven in een mooi verhaal waarbij je een denkbeeldige reis over verschillende continenten maakt.
Maaspodium

18.00 uur New Skool Rules
Driedaags festival met optredens van artiesten uit de hele wereld. Van Canadese hiphop tot Rotterdamse Afrovibes; alles komt voorbij. Ben je klaar om verrast te worden door nieuw talent?
BIRD

Zondag
20 mei

FOEI (5+)
Waarom zijn slechte dingen leuk en goede dingen saai? In de voorstelling besluiten twee jongens hun zelfbeheersing te trainen om zo alle verleidingen te weerstaan.
Hofpleintheater

Maandag
21 mei

14.00 uur Verrassingsworkshop
Je hoeft je met deze workshop niet te vervelen Tweede Pinksterdag. Het museum opent haar atelier voor een creatieve workshop, wat je gaat doen blijft nog geheim.
Belasting & Douane Museum

19.00 uur De Dood – een Gebruiksaanwijzing!
De Tijdelijke Samenscholing komt met een muziekvoorstelling waarin zij de doden nieuw leven in blazen aan de hand van verhalen, rituelen en muziek. Het swingende optreden vindt plaats op het dak van parkeergarage Westblaak.
DÂK

Dinsdag
22 mei

20.00 uur Was getekend, Annie M.G. Schmidt
Met vele boeken en liedjes heeft Annie een groots repertoire, maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Simone Kleinsma speelt de rol van Annie en laat de hoogte- en dieptepunten uit haar leven zien.
Nieuwe Luxor Theater

20.00 uur Headroom
De realiteit en wat dat is staat centraal in deze beeldende voorstelling. In een donkere ruimte verschijnen herkenbare situaties, gemaakt van alledaagse objecten. Deze zijn niet echt, maar lijken dat wel.
Theater Rotterdam Schouwburg

Woensdag
23 mei

14.30 uur Koekie Boekie Voorleesmiddag
Schuif gezellig aan voor het voorleesuurtje en blijf daarna hangen om te knutselen onder het genot van een koekje.
Studio de Bakkerij

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten