Foto's: Rotterdam Cycling Festival
Foto's: Rotterdam Cycling Festival

Wedstrijden, toertochten en optredens Douwe Bob en Nielson tijdens allereerste Rotterdam Cycling Festival

Algemeen 24 keer gelezen

Rotterdam - Dit wordt leuk! Op zaterdag 16 en zondag 17 juli vindt het allereerste Rotterdam Cycling Festival plaats op het terrein van wielervereniging Ahoy (naast Rotterdam The Hague Airport). Het moet een ‘fietsfeest’ worden in de sfeer van de Tour de France met toertochten voor het goede doel, de Ladies Ride van Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk, wedstrijden in uiteenlopende categorieën en optredens van topartiesten als Douwe Bob en Nielson. Het festival is gratis te bezoeken. 

Het festival, dat voor iedereen toegankelijk is, moet de opmaat vormen naar de twee grote evenementen die de stad de komende jaren graag wil binnenhalen: de Grand Départ van de Tour de France en de komst van de nieuwe Tour voor vrouwen (Tour de France Femmes avec Zwift).

Op zaterdag 16 juli wordt de eerste editie van L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides verreden onder het motto ‘Samen Touren tegen Kanker’. De opbrengst is bestemd voor het wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Er zijn zes verschillende Charity Rides: de Peloton Ride (een toertocht in een gesloten groep) over 120 kilometer, de Tour Rides (vrije toertochten) over 80, 105 en 125 kilometer en de Family Rides over 25 en 45 kilometer voor het hele gezin.

Lees verder onder de foto.


Leontien van Moorsel en haar fietsvriendin Wendy van Dijk fietsen op zondag 17 juli mee in de toertocht die hun naam draagt. Doel is om zoveel mogelijk vrouwen in beweging te krijgen. Alle deelnemers aan de Ladies Ride starten gezamenlijk en kunnen daarna kiezen uit verschillende afstanden (25, 45 en 80 kilometer) om in hun eigen tempo af te leggen.

Behalve toertochten worden er gedurende het weekend ook wedstrijden in uiteenlopende categorieën verreden op het parcours van wielervereniging Ahoy. Op 16 juli staan races voor KNWU-nieuwelingen en voor oud-beroepsrenners, de Grote Prijs Katendrecht (voor bekende Rotterdammers) en een ‘dikke mannen race’ (voor iedereen die meer dan 100 kilogram weegt maar wel lekker wil bewegen) op het programma. Op 17 juli zijn er dikke banden races voor de jeugd (georganiseerd door de Team Jumbo-Visma Academy), een kampioenschap voor ‘zondagsfietsers’, een criterium voor KNWU-vrouwen en een wedstrijd in de populaire KNWU-Sportklasse. Het hele weekend is de E-sport truck van Rotterdam Cycling On Tour aanwezig om als snelste op de computer door de binnenstad van Rotterdam te fietsen.

Lees verder onder de foto.

Gedurende het weekend kunnen deelnemers en toeschouwers gratis de liveconcerten op het festivalterrein bezoeken. Daar zijn optredens van Douwe Bob (16 juli, 18.15 uur) en Nielson (17 juli, 15.30 uur) en ook van de ABBA-tributeband A-Fever (16 juli, 14.30 en 16.15 uur) en chanson- en popzangeres Davine (16 juli 13.00 uur).

Programma en inschrijven 
Op de website rotterdamcycling.com is het volledige programma van het eerste Rotterdam Cycling Festival te vinden. Hier kun je ook inschrijven voor de meeste toertochten en wedstrijden.

Uit de krant

Uit de krant