Foto: MSNoordereiland
Foto: MSNoordereiland

Spookrijdende fietsers en te hard rijdende auto’s zorgen voor gevaarlijke situaties op de Willemsbrug

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Er moet iets gedaan worden aan fietsende spookrijders op de Willemsbrug, aan te hard rijdende auto’s en er zijn te weinig oversteekplaatsen. Dat vinden omwonenden van de brug aan de kant van het Noordereiland én de centrumkant. Ze zouden ook wel wat meer groen op en rond de brug willen, meer ruimte voor voetgangers en speciale uitkijkpunten.

Tijdens een participatiebijeenkomst met omwonenden en experts, de projectmanager en de wijkmanagers van het Noordereiland en het Centrum zijn wensen en eventuele maatregelen verzameld. Ook hebben buurtbewoners via een enquête hun mening kunnen geven. Komende tijd wordt afgewogen wat haalbaar en bruikbaar is. Eventuele maatregelen moeten in het najaar te zien zijn.

Te hard rijdend verkeer veroorzaakt gevaarlijke verkeerssituaties, geluidsoverlast en heeft invloed op de luchtkwaliteit. Veel voorstellen zijn gericht op het beperken van de snelheid en deze gevaarlijke situaties. Op de brug is er veel spookrijdend fietsverkeer met onveilige verkeerssituaties tot gevolg. Als oorzaak worden de onoverzichtelijke opgangen en de eerdere aanwezigheid van een twee richtingen fietspad aangeven. De opgang van de brug heeft geen oversteekplaatsen voor voetgangers, dat is een probleem voor gebruikers van de bus en de omliggende gebieden. 

Het vele asfalt overheerst op de brug, er zijn weinig verblijfsplekken en er is beperkte ruimte voor voetgangers. De betrokkenen hebben aangegeven een wens te hebben voor meer groen en bijvoorbeeld uitkijkpunten op de brug.

Kijk hier voor een uitgebreider verslag van de  participatiebijeenkomst. 

Uit de krant

Uit de krant