Op de foto met cheque (hoofdonderzoeker / uroloog Dr. Tahlita Zuiverloon, helemaal links in beeld), directeur van de Erasmus MC Foundation Leonore Tuijt, Dr. Tokameh Mahmoudi (onderzoeker, in het zwart gekleed), samen met het team Erasmus MC Foundation)
Op de foto met cheque (hoofdonderzoeker / uroloog Dr. Tahlita Zuiverloon, helemaal links in beeld), directeur van de Erasmus MC Foundation Leonore Tuijt, Dr. Tokameh Mahmoudi (onderzoeker, in het zwart gekleed), samen met het team Erasmus MC Foundation)

Lopen in het Kralingse Bos en zwemmen in de Wijnhaven om kanker kansloos te maken

Algemeen 812 keer gelezen

Rotterdam - Honderden wandelaars en hardlopers hebben op zaterdag 2 juli de tweede editie van de Run4Daniel gelopen in het Kralingse Bos. Op zondag 3 juli doken ruim 250 zwemmers het water in tijdens de Swim4Daniel, in de Wijnhaven in hartje Rotterdam. Beide sportieve evenementen maken deel uit van het Maak Kanker Kansloos weekend en waren een groot succes; dit heeft in totaal ruim 191.180 euro opgeleverd voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

De deelnemers hebben veel donaties opgehaald. Het geweldige bedrag van 191.180 euro is overhandigd aan Dr. Tahlita Zuiverloon, Uroloog in het Erasmus MC. Ze leidt het onderzoek naar een betere behandeling van blaaskanker.

Leonore Tuijt, directeur van de Erasmus MC Foundation: ‘Deze mooie zomerse dagen zorgden dankzij ieders betrokkenheid en inzet voor twee fantastische dagen. Wij zijn alle deelnemers en donateurs daarvoor zeer dankbaar. Na 2 jaar afwezigheid door het coronavirus, konden wij dit jaar deze twee prachtige evenementen organiseren. Dit geeft zo’n goed gevoel en zorgt bij ons allemaal voor een dag vol samenhorigheid om niet te vergeten. Het was een weekend met een lach en een traan voor een heel belangrijk doel.’

Het evenement had voor velen een emotionele betekenis. Deelnemers liepen en zwommen omdat ze uit eigen ervaring weten hoe belangrijk kankeronderzoek is. Sommigen hadden speciaal iemand in gedachten.

In Nederland worden bij 7.000 personen per jaar blaaskanker geconstateerd. Het is een veel voorkomende vorm van kanker. De standaard behandeling voor hoogrisico niet-spierinvasieve blaaskanker is eerst het wegschrapen van zoveel mogelijk tumorweefsel, gevolgd door terugkerende blaasspoeling met BCG gedurende drie jaar. Deze therapie is sinds 1976 onveranderd. Tuijt: ‘Met dit prachtige bedrag dragen we bij aan een effectievere én beter beschikbare alternatieven voor patiënten met hoogrisico niet-spierinvasieve blaaskanker’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant