Drakenboot op de Rotte. Foto: Johannes Odé
Drakenboot op de Rotte. Foto: Johannes Odé

Tromgeroffel en spektakel tijdens Drakenbootrace op de Rotte

Algemeen 28 keer gelezen

Rotterdam - Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek: een greep uit de elementen die een Drakenbootrace zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Zaterdag 27 augustus is de vierde editie van de Drakenbootrace op de Rotte. De inschrijving is inmiddels geopend.

Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel dat voor de vierde keer op plezierrivier De Rotte plaatsvindt!

Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Doe jij mee met een team? Meld je dan aan via www.derotte.nl/drakenbootrace. De kosten zijn 130 euro per team.

De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics, een klimwand en een obstakelparcours. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een dj die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker uit het Rottemerengebied is ook een optie.

Meer weten over de Drakenbootrace op de Rotte of het Waterfestival aan de Rotte? Kijk op www.derotte.nl/drakenbootrace of www.derotte.nl/waterfestival

Uit de krant

Uit de krant