De samenwerking tussen Neptunus en Storks is gericht op de ontwikkeling van softbaltalent in de regio.Foto's: Cees van Tol
De samenwerking tussen Neptunus en Storks is gericht op de ontwikkeling van softbaltalent in de regio.Foto's: Cees van Tol

Bijzondere samenwerking Neptunus en Storks met goed resultaat

Algemeen 1.363 keer gelezen

Rotterdam - Bij het begin van dit seizoen zijn Neptunus en Storks met een experiment begonnen. Er samen voor zorgen dat jong softbaltalent voor de regio behouden blijft en er tegelijk voor zorgen dat talenten die zich blijven ontwikkelen de kans krijgen door te groeien naar de selectie van Neptunus, in de landelijke hoofdklasse.

Om het nieuwe team op een goede manier een plaatsje te geven in de structuur van de beide verenigingen, moest er als eerste een nieuwe naam komen. Er werd gekozen voor ‘Sirens’.
De naam Sirens is afgeleid van de halfgodinnen uit de Griekse mythologie. Gevaarlijke schepsels met het hoofd van een vrouw en het lichaam van een vogel (de ooievaar van Storks). Zij vochten meestal in de buurt van water. Daarmee is – behalve de relatie met Storks óók de relatie met Neptunus direct duidelijk.

In de tweede klasse landelijk werd ‘Neptunus/Storks Sirens’ ingeschreven – het gezamenlijke opleidingsteam.
Uitkomende in poule B werd het reguliere deel van de competitie direct bekroond met een kampioenschap.

Lees verder onder foto.

Geen ambitie om te promoveren
Omdat het team nadrukkelijk de rol heeft van opleider, wil men graag in de 2de klasse blijven spelen. Om de speelsters toch vooral wedstrijdervaring op te laten doen, doen ze uiteraard wel mee aan de vervolgcompetitie. Hier nemen zij momenteel een middenpositie in op de ranglijst.

Na afloop van het seizoen ordt de kwaliteit van de spelers geëvalueerd. Is er talent dat al verder kan naar Neptunus, dan krijgen zij die mogelijkheid. Anders gaat de ontwikkeling gewoon gezellig door. Softbal moet uiteindelijk vooral toch ook leuk blijven.

Lees verder onder foto.

Nieuwe speelsters zijn altijd welkom
Voor het werven van nieuwe speelsters wordt er louter gekeken naar motivatie en potentie. Het merendeel is tussen de 16 en 19 jaar. Maar er speelt ook ‘oudje’ van begin 30 mee. Dat kan gewoon. Sterker nog, dat is juist goed. Haar ervaring vormt een mooi tegenwicht voor al dat jonge enthousiasme.

Ben je lid van Neptunus of Storks? Neem dan contact op met één van de coaches. Voor Neptunus is dat Ivo Weis; voor Storks Roy Netten. Ben je nog geen lid van één van de verenigingen, kom dan eens kijken bij een wedstrijd. De thuiswedstrijden worden afwisselend in Rotterdam (bij Neptunus) of in Kijkduin (bij Storks) gespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant