Afbeelding

Het brouwen van bier

Algemeen 102 keer gelezen

Nederland telt steeds meer hobby bierbrouwers. De grote groei in het aantal hobbybrouwers is grotendeels te verklaren door de corona pandemie. Mensen moesten veel thuis zetten en verveelde zich en gingen op zoek naar manieren om zichzelf thuis te vermaken. Spelletjes waren bijvoorbeeld tijdens deze periode razend populair maar mensen gingen ook op zoek naar nieuwe hobby’s zoals bierbrouwen. 

Maar het brouwen van bier was voor de pandemie ook al razend populair. Ga maar eens na hoe veel speciaal biertjes er in de afgelopen jaren bij zijn gekomen in de schappen van supermarkten. 

Meer dan een hobby 

Klaar om jouw biertjes met een groter publiek te delen? Dat kan! Hiervoor moet je de bieren alleen nog bottelen en je kunt ze al gaan verzenden. Het bottelen van bier is een op voorhand ingewikkeld proces maar snel onder de knie te krijgen. Zodra je de benodigde artikelen in huis hebt is het een kwestie van een paar keer oefenen en je hebt het onder de knie.

Wanneer het bottelen is gebeurd en het bier dus in de fles zit is bijna klaar om te worden verzonden maar eerst moet deze natuurlijk worden voorzien van een mooi etiket. Het ontwerpen van een mooi bieretiket voor op de fles omdat dit namelijk het visitekaartje van het bier is als het ware. Het etiket bepaalt het uiterlijk van een biertje en dus wat voor een gevoel de klant erbij krijgt. bieretiketten drukken is daarom van groot belang wanneer je het brouwen van bier wat serieuzer gaat aanpakken

Verzenden van bierpakketten

Wanneer je de biertjes gaat verkopen moet je ze natuurlijk ook verzenden. Om zo professioneel mogelijk over te komen is het een goed idee om de biertjes te verpakken in gepersonaliseerde verpakkingen. Verpakkingen bedrukken zorgt ervoor dat de belevenis tijdens het ontvangen en uitpakken van het pakket verbeterd zal worden. 

Waar begin ik?

Maar voordat het zover is dat er kan worden gekeken naar het verkopen van je eigen bier is het zaak om het eerst maar een paar keer te proberen om te kijken of het wat voor je is. Bestel bijvoorbeeld via internet een eenvoudig thuis brouw pakket waar alles duidelijk in wordt uitgelegd waardoor je gemakkelijk thuis jouw eerste paar biertjes kunt brouwen. Is dit nou echt een groot succes en denk je dat jouw bier thuis hoort op het terras en in de supermarkt? Dan is het een goed moment om te gaan kijken naar mogelijkheden. 

Uit de krant

Uit de krant