Het Boeddhistische meditatiecentrum Phuntsokcholing in Rotterdam houdt van 19 t/m 21 augustus een Tibetaanse Gebedsceremonie voor de Wereldvrede waarbij iedereen welkom is om mee te doen. Foto: pr
Het Boeddhistische meditatiecentrum Phuntsokcholing in Rotterdam houdt van 19 t/m 21 augustus een Tibetaanse Gebedsceremonie voor de Wereldvrede waarbij iedereen welkom is om mee te doen. Foto: pr

Gebedsceremonie voor wereldvrede in Rotterdams boeddhistisch centrum

Algemeen 70 keer gelezen


Rotterdam - Van 19 t/m 21 augustus 2022 organiseert Phuntsok Chö Ling een gebedsceremonie gewijd aan wereldvrede in het  Rotterdams Centrum voor Tibetaans Boeddhisme aan Oostkousdijk 17B, Rotterdam-Delfshaven. ‘We leven in tijden van grote conflicten en onzekerheid. Deze ceremonie wordt opgedragen aan hen die zijn gestorven, ziek zijn of in angst leven; om hun lijden te verlichten’, aldus de organisatie.

De driedaagse traditionele Tibetaanse ceremonie - ook wel ‘mönlam’ genoemd - wordt georganiseerd door Lama Jigmé Namgyal, de oprichter van o.a. het boeddhistisch meditatiecentrum Phuntsok Chö Ling, en uitgevoerd samen met een aantal gastleraren uit het buitenland.

Tijdens deze dagen worden ook een drietal grote Nyingma-meesters herdacht, onder wie Lama Jigmé’s leraar Akyong Siddhi Tulku, en leraren die onlangs zijn overleden: Dodrupchen Rinpoche en de Dudjom Yangsi Sangye Pema Shepa.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Wat onze individuele culturen, religies of overtuigingen ook mogen zijn, bidden voor vrede is iets dat ons allemaal kan verenigen in een geest van mededogen en vriendelijkheid. 

Deelname aan deze unieke bijeenkomst is mogelijk door persoonlijk aanwezig te zijn, en/of een donatie te doen voor specifieke personen (bijvoorbeeld familieleden, geliefden en vrienden) die zijn overleden of die met pijnlijke omstandigheden worden geconfronteerd.

Aanmelden is mogelijk voor de gehele driedaagse of per dag. Hoewel de toegang gratis is, is het gebruikelijk een donatie te doen voor o.a. het verblijf van de gastleraren en de onkosten van de ceremonie. Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org.

Uit de krant

Uit de krant