'Laat je feministische kant zien en draag Susan Bijl lekker zelf.'
'Laat je feministische kant zien en draag Susan Bijl lekker zelf.'
Column

‘Hoe zouden Rotterdamse vrouwen kunnen functioneren zonder Susan Bijl?’

Algemeen 26 keer gelezen

Rotterdam - We kregen een ingezonden column van Wouter de Waart. Over de populariteit van de Susan Bijl-tassen onder Rotterdamse vrouwen. ‘Susan Bijl is het woord tas langzaam aan het overnemen.’

‘De handige Rotterdamse modeaccessoire wordt gedoogd om gedragen te worden door iedere vrouw. De functionaliteit wint het hier van de originaliteit. En ik hoef niet eens te benoemen waar ik het over heb, want Susan Bijl is het woord ‘tas’ langzaam aan het overnemen.

Het gemak van Susan is er voor de jonge meid tot de belegen vrouw, zeg maar de leeftijd dat de jonge meid op kamers gaat. Je ziet ze flaneren over het strand, goed gevuld in een kledingwinkel, maar ze mag er ook zijn op een bruiloft of crematie (black & black edition). De Susan Bijl-epidemie verspreidt zich vliegensvlug via de ogen en kooplust van de vrouw. Hun geliefde socials-verslaving met dagelijkse kiekjes van hun kleurrijke leven draagt daar soepel aan bij.

En dan zie je ze kijken naar elkaars Suusjes los hangend over de schouder. En dan vraag je je af wat ze denken? Mijn kleur is mooier? Want andere variabelen zijn er niet. Maar er moet verschil zijn want de vrouw blijft een jaloersachtige. Dus middels het aanbrengen van wat kleurverschil wordt deze ‘must have’ fabelachtig uitgespeeld en gaat iedere dame voor de Bijl.

Als man zijnde is het lastig om hand in hand met Susan te lopen. Het is als proberen cool te zijn terwijl je achter het stuur stapt van een roze Mini Cooper in een drukke winkelstraat. Het wringt, het schuurt en levert nooit het gewenste effect. Dus meiden en vrouwen van Nederland. Laat je feministische kant zien en draag Susan Bijl lekker zelf.’

(Door Wouter de Waart)

Ook een column over Rotterdam geschreven? We plaatsen ‘m graag! Mail redactie@dehavenloodsmediacentrum.nl.

Uit de krant

Uit de krant