Afbeelding

Beeldengroep Armour krijgt vaste plek op Mathenesserlaan

Algemeen 34 keer gelezen

Rotterdam - De beeldengroep Armour van beeldend kunstenaar Hans van der Ham krijgt een vaste plek op de Mathenesserlaan. Het initiatief kwam van bewoners, die van de stoep tussen de Breitnerstraat en café Ari een groene verblijfsplek wilden maken. 

Eén van de bewoners stelde de vraag aan medewerkers van BKOR of er een bestaand kunstwerk beschikbaar was. Een match in de buurt was snel gemaakt. BKOR was namelijk samen met Hans van der Ham op zoek naar een locatie voor een van zijn kunstwerken. De Mathenesserlaan vormt een prachtige schakel in een wandeling langs de Rotterdamse kunstcollectie in de wijk richting het Museumpark.

Er volgde een bezoek van bewoners aan het atelier van de kunstenaar in de Drievriendenstraat om daar de bronzen sculpturale omhulsels van een figuur met hond te bekijken. Het was liefde op het eerste gezicht. De samenwerking met BKOR en gemeente Rotterdam werd verder opgepakt. De wijk is door dit initiatief een bijzonder kunstwerk rijker.

Hans van der Ham: “Na circa 30 jaar wonen en werken als Rotterdams beeldend kunstenaar verheugt het mij om een beeld uit een belangrijke periode van mijn carrière vereeuwigd te zien op een plek die mij zeer dierbaar is.”

Op vrijdag 8 juli om 16.00 uur wordt het kunstwerk door de wethouder van Cultuur, Said Kasmi, samen met de bewoners feestelijk onthuld. Hans van der Ham geeft een korte toelichting op zijn werk en gaat in gesprek met Marjolijn van der Meijden (projectleider BKOR) .

Uit de krant

Uit de krant