Olivier (6) geeft papagaai Pakichu (22) een compliment voor het goed kunnen stilzitten op zijn arm. Foto: pr
Olivier (6) geeft papagaai Pakichu (22) een compliment voor het goed kunnen stilzitten op zijn arm. Foto: pr

De Rimboe als leslokaal voor Rotterdamse kleuters

Algemeen 22 keer gelezen

Rotterdam - Ali Imran, Noor, Zaineb, Yasin, Feike, Nico en Olivier van de Rotterdamse basisschool De Provenier hadden woensdag de dag van hun leven. Ze brachten namelijk een bezoek aan De Rimboe; niet de échte rimboe, maar dierenspeciaalzaak De Rimboe aan de West-Kruiskade in Rotterdam. 

De kinderen werden ontvangen door eigenaar Esdra Baris die de kinderen de fijne kneepjes van het vak bijbracht. De kleuters leerden waarom een schildpad een schild heeft, hoe een vis ademt, op welke manier je stress bij een hamster voorkomt, hoe een kip een ei legt, hoe je het best een papegaai voert en uiteraard ook: hoe je klanten te woord staat en ze laat afrekenen bij de kassa. 

Helemaal onbekend met het fenomeen ‘dieren’ waren de 6-jarige kleuters natuurlijk niet, want sommige kinderen hebben een huisdier dat ze verzorgen. Ook hadden ze in aanloop naar het bezoek aan De Rimboe het eigen klaslokaal omgebouwd tot dierentuin. Ze mochten eigen knuffels mee naar school nemen, bouwden dierenverblijven en maakten voer. Zo leerden ze hoeveelheden inschatten, het opmeten van ruimtes en de namen van de dieren. Maar een échte papegaai op de arm laten zitten, hadden ze natuurlijk nog nooit meegemaakt thuis of op school. Daarvoor moet je natuurlijk naar de échte Rimboe.

Kinderen van basisschool De Provenier bezoeken vaker ondernemers en instellingen in de stad. De nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben, is voor de school in Rotterdam Noord de motor om te leren. Kinderen hebben een sterke wens om te onderzoeken en de stad biedt daar uitstekende mogelijkheden toe. Leren doe je volgens deze school dus niet alleen uit een boekje, maar vooral ook door een koppeling te maken met de omgeving.

Uit de krant

Uit de krant