Terrassen op het Stadhuisplein. De vraag naar flexibele bijverdieners in Rotterdam is nog altijd erg hoog. Foto: Gemeente Rotterdam
Terrassen op het Stadhuisplein. De vraag naar flexibele bijverdieners in Rotterdam is nog altijd erg hoog. Foto: Gemeente Rotterdam

Rotterdamse horeca maakt zich op voor topzomer met extra flexkrachten

Algemeen 32 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdamse horecazaken bereiden zich goed voor op de verwachte topdrukte deze zomer. Ten opzichte van vorige zomer is het aantal oproepkrachten in de flexibele poules van horecazaken in Rotterdam ook gestegen: waar er vorig jaar nog gemiddeld twee medewerkers per zaak nodig waren om de roosters rond te krijgen, zijn dat er nu zes. Dat blijkt uit data van digitaal uitzendplatform NOWJOBS. 

Het personeelstekort in de horeca is inmiddels een nijpend probleem voor ondernemers. Volgens het CBS vond bijna 43% van de horecaondernemers in het tweede kwartaal dit jaar personeelstekort de belangrijkste belemmering. Nu de zomer voor de deur staat zijn de meeste zaken wanhopig op zoek naar extra personeel om de verwachte drukte te kunnen opvangen. Horecazaken spelen daar op in door de flexibele poules, die veelal bestaan uit jonge bijverdieners, uit te breiden.

Rotterdam
“Ondernemers wachten niet tot het laatste moment, maar zijn de afgelopen twee maanden al druk bezig extra flexkrachten aan de flexibele poules toe te voegen om de verwachte drukte in de zomermaanden het hoofd te bieden. Voor een aantal Rotterdamse horecazaken is dat gelukkig gelukt, maar er zijn er ook nog veel die staan te springen om extra personeel”, aldus Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland.
Ook vinden er in de stad tientallen festivals plaats waar veel tijdelijk personeel voor nodig is. De vraag naar flexibele bijverdieners in Rotterdam is dus nog altijd erg hoog volgens het uitzendplatform.

Lees verder onder foto.

Terrassen op de Meent. Foto: Gemeente Rotterdam

Horecawerk nog steeds populair
Tegelijkertijd vinden jongeren het nog steeds leuk om in de horeca bij te verdienen, merkt Vastenburg. Dit blijkt ook uit onderzoek, eind 2021 uitgevoerd door NOWJOBS, onder ruim 600 bijverdieners naar hun wensen en behoeftes. “Wij zien dat de horeca en festivals nog steeds heel populair zijn. Als we kijken naar onze meest populaire shifts dit jaar, dan scoren vacatures als controleur voor toegangstickets bij een festival en horecamedewerker op een evenement enorm hoog, hier wordt verreweg het meeste op gereageerd. De concurrentie is alleen groot en jongeren hebben het voor het uitkiezen deze zomer. Salaris is wel van invloed op deze keuze, over het algemeen betekent een hoger uurloon ook meer sollicitanten.”

Uit de krant

Uit de krant