De SP stond maandag zij aan zij met Vestia-huurders om samen verandering af te dwingen in de woonsituatie. Foto: pr
De SP stond maandag zij aan zij met Vestia-huurders om samen verandering af te dwingen in de woonsituatie. Foto: pr

‘Vestia-huurders verdienen het nu om goed en gezond te kunnen wonen’

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Bij een verhuurdersbijeenkomst is de SP in gesprek gegaan met Vestia-huurders. Bijna alle huurders willen verandering. Van gebrekkig onderhoud of sloop tot klachten over tocht, vocht en schimmel: Vestia-huurders verdienen het nu om goed en gezond te kunnen wonen. 

Vestia houdt volgend jaar op te bestaan. Dit is de kans om van de nieuwe organisatie een fatsoenlijke organisatie te maken. Fractievoorzitter SP Rotterdam Theo Coskun heeft gisteren in de raad vragen ingediend. “Onze nieuwe wethouder Wonen moet ervoor zorgen dat huurders van deze nieuwe organisatie eindelijk in een gezonde woning kunnen wonen met goede klantenservice en goed onderhoud.”

Vestia wordt opgesplitst en dit biedt nieuwe kansen. Huurders en de SP stonden de afgelopen jaren zij aan zij om samen verandering af te dwingen. In 2020 hebben Vestia huurders nog een zwartboek overhandigd aan Vestia.

SP Rotterdam fractievoorzitter Theo Coskun heeft in de raad vragen gesteld aan de nieuwe wethouder Wonen. “Alle Rotterdamse huurders moeten betaalbaar kunnen wonen in een goede en gezonde woning, dus ook Vestia-huurders. De SP heeft aan de wethouder gevraagd de kwaliteit van onderhoudswerkzaamheden en zeggenschap voor bewoners goed te waarborgen. Onderhoud bij de nieuwe organisatie kan beter en goedkoper worden door eigen onderhoudsmonteurs per wijk in dienst te nemen. Daarbij moet er meer zeggenschap zijn en een vast aanspreekpunt voor huurder.”

Uit de krant

Uit de krant