All you can Art kunstenaar Elvis Chen in Kunsthal Rotterdam, 2020. Foto: Marco De Swart
All you can Art kunstenaar Elvis Chen in Kunsthal Rotterdam, 2020. Foto: Marco De Swart

All you can Art terug op het vaste honk in Kunsthal Rotterdam

Algemeen 632 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf zaterdag 2 juli strijkt All you can Art – na een jaar de vleugels te hebben uitgeslagen met projecten zoals Kunst Blijft Slapen en het Open Atelier in de Pauluskerk – weer neer in het Auditorium van de Kunsthal Rotterdam. Dertig Summerschool-studenten, verschillende partners uit de stad en Kunsthalbezoekers gaan samen met het team van All you can Art kunstenaars aan de slag in de open ateliers, die dit jaar in het teken staan van het thema ‘Safe Space’.

All you can Art kunstenaars Elvis Chen, Roxette Capriles, Dik Kreuk, Gerson Kronstadt en Liesbeth Labeur geven onder de vurige leiding van David Bade en Tirzo Martha - oprichters van Instituto Buena Bista Curaçao (IBB) - een uniek kijkje in de keuken van hun social practice kunstenaarspraktijk en nodigen iedereen uit om mee te doen, elkaar te inspireren, te ontmoeten en in gesprek te gaan. 

De kunstenaars koppelen het thema Safe Space aan het menselijk lichaam en reflecteren in hun werk op actuele onderwerpen waaronder #MeToo en de oorlog in Oekraïne. Vanuit hun open ateliers ontstaat een continu groeiende tentoonstelling, waaraan iedereen kan en mag bijdragen.

Summerschool
Talentontwikkeling vormt ook dit jaar weer een belangrijk onderdeel van All you can Art. Een groep creatieve talenten – van alle leeftijden, achtergronden en opleidingsniveaus – krijgt de kans zich zes weken lang op artistiek gebied te ontwikkelen volgens het meester-gezel principe. Uit alle aanmeldingen zijn dit jaar dertig enthousiaste deelnemers geselecteerd die zich Summerschool-student mogen noemen. Samen met de kunstenaars werken zij aan verschillende opdrachten en projecten en leren zij de Kunsthal en Rotterdam beter kennen. De Summerschool start op dinsdag 12 juli. Op zondag 21 augustus zwaaien de studenten feestelijk af, waarbij de eindresultaten van hun deelname aan de Summerschool worden getoond.

Muzikale kick-off
All you can Art wordt op zondag 10 juli feestelijk afgetrapt tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG, het gratis zomerse buitenfestival van de Kunsthal. Deze dag staat de programmering volledig in het teken van IBB en All you can Art, waarbij de Summerschool-studenten hun deelname aan All you can Art markeren met een muzikale parade door de stad en een performance. Kijk op kunsthal.nl/liveopzondag voor meer informatie en het volledige programma. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant