Plezier buiten en op het water op zaterdag 27 augustus bij de Crooswijksebocht en Zwaanhalskade in Rotterdam. Foto: pr
Plezier buiten en op het water op zaterdag 27 augustus bij de Crooswijksebocht en Zwaanhalskade in Rotterdam. Foto: pr

Plezier buiten en op het water tijdens Waterfestival aan de Rotte

Algemeen 36 keer gelezen

Rotterdam -  Op zaterdag 27 augustus van 11.00 tot 17.00 uur zijn de Crooswijksebocht en de Zwaanhalskade opnieuw de plek waar iedere Crooswijker en inwoner uit het Oude Noorden moet zijn. Er zijn kano’s, sloepen, roeiboten, zeilbootjes en SUP’s om mee te varen. De Drakenbootrace op de Rotte zorgt voor het spektakel. 

Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water. Voor de echte durfal is er een obstakelparcours en een uitdagende klimwand.
Wethouder Vincent Karremans opent tijdens het Waterfestival officieel de Crooswijksebocht, die flink is opgeknapt. Alle activiteiten zijn gratis.

Drakenbootrace op de Rotte
Een spectaculaire, competitieve race op het water! Boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, buitenlucht en muziek. Dát is de Drakenbootrace op de Rotte. Op 27 augustus is de vierde editie van deze race. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel! Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Teams bestaan uit 14 tot 18 personen. Vooraf inschrijven is verplicht via www.derotte.nl/drakenbootrace

Strand aan de Rotte
Liever lekker genieten aan het water in plaats van op het water? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand.

Rottemeren in de stad
Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de boswachter van Staatsbosbeheer en maak kennis met een echte imker. Natuur- en Vogelwacht Rotta en WaterWijzer zijn ook van de partij. Zij laten je met plezier de natuur in de stad ontdekken en staan klaar om hun passie te delen.

Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Wijkraden Crooswijk en het Oude Noorden, Stichting Plezierrivier de Rotte, Ondernemersvereniging de Rotte(meren) en Ook dit is de Rotte. Daarnaast dragen diverse partijen bij door hun activiteiten aan te bieden.

Uit de krant

Uit de krant