Straatvoetballer Soufiane Touzani was natuurlijk ook bij de Streetwise Cup aanwezig. Foto: Roos Pierson
Straatvoetballer Soufiane Touzani was natuurlijk ook bij de Streetwise Cup aanwezig. Foto: Roos Pierson

Streetwise Cup: grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland in Rotterdam

Algemeen 1.526 keer gelezen

Rotterdam - Sportplaza Feyenoord stond zondag  in teken van de Streetwise Cup: het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Straatvoetballer Soufiane Touzani was in Rotterdam aanwezig om de prijzen uit te reiken.

In 41 gemeenten deden afgelopen maanden meer dan 3500 kinderen mee aan de voorrondes, kwartfinales en halve finales van de Streetwise Cup. Deze werden gespeeld op Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts in hun wijk. Gisteren reisden er maar liefst 22 teams af naar Rotterdam voor de spannende finales. Een feestelijke dag in het Zuiderpark op Sportplaza Feyenoord waar de finale samen met Gemeente Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam groots gevierd werd.

Lees verder onder foto.

Foto: Roos Pierson

Naast plezier in het spel zijn, staan de thema’s respect en eerlijkheid bij de Streetwise Cup centraal. Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag werd het thema equality op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht. Van een handje voor de wedstrijd tot samen oplossingen bedenken op verschillende maatschappelijke stellingen. 

Straatvoetballer Soufiane Touzani was natuurlijk ook bij de Streetwise Cup aanwezig en vertelde daarover: “Vandaag draait het om respect. Of je nou Ronaldo, Lieke Martens bent of nog niet zo goed kan voetballen maar wel plezier hebt, daar gaat het vooral om, we zijn sowieso allemaal gelijk.”

En de winnaars zijn.. 
De meiden uit Den Haag (10-12 jaar), meiden uit Katwijk (13-15 jaar), jongens uit Apeldoorn (10-12 jaar) en de jongens uit Vlissingen (13-15 jaar) zijn kampioen van de Streetwise Cup geworden! Niemand minder dan Rotterdamse freestyle voetballer Soufiane Touzani reikte de prijzen aan hen uit.

Maar misschien nog wel belangrijker was de prijs voor het team de meeste ‘Equality Punten’. Die prijs ging naar ook naar de jongens uit Apeldoorn (10-12 jaar), want volgens hun tegenstanders waren zij het sportiefst. 

Lees verder onder foto.

Foto: Vivienne Magalie

Meer dan voetbal
Naast voetballen waren er genoeg andere activiteiten om lekker in beweging te komen. Zo konden de kinderen rolstoelbasketballen, freerunnen, streetdancen én E-sporten tegen hun e-sports helden van Sparta, Excelsior en Feyenoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant