De winnaars van de Roncalli Mavo met hun docent, trofee en winende product. Foto: pr
De winnaars van de Roncalli Mavo met hun docent, trofee en winende product. Foto: pr

Leerlingen Roncalli Mavo winnen wisseltrofee Rotterdams circulaire project vmbo

Algemeen 645 keer gelezen

Rotterdam - Op donderdag 23 juni heeft de finale van het circulaire project plaatsgevonden. Tijdens deze middag, waar circulariteit en duurzaamheid centraal stonden, lieten leerlingen van vier Rotterdamse scholen en vier regionale bedrijven zich van hun beste kant zien. 

Binnen het circulaire project zijn de leerlingen van klas 2 van vier Rotterdamse scholen de strijd met elkaar aangegaan. De scholen werkten binnen het project samen met verschillende regionale opdrachtgevers uit het bedrijfsleven die circulariteit hoog in het vaandel hebben staan. 

De leerlingen kregen de opdracht om een duurzame/circulaire oplossing te bedenken voor een probleem of vraagstuk van het bedrijf. Tijdens de finale presenteerden de winnaars van de deelnemende scholen (STC Westzeedijk, Roncalli Mavo, TooropMavo en STC Anthony Fokkerweg) hun oplossing en kwamen ook de bedrijven aan het woord om hun kijk op duurzaamheid met de leerlingen en het publiek te delen.

Na afloop van de presentaties werd de winnaar bekend gemaakt. Het was ontzettend lastig voor de jury om een winnaar te kiezen, omdat er allemaal mooie oplossingen door de leerlingen aangedragen waren. Daarnaast toonde de jury bewondering voor de wijze waarop de leerlingen het onderwerp circulariteit zich eigen gemaakt hebben en er mee aan de slag gegaan zijn. 

Lees verder onder foto.

De trofee en het winnende product: een thee ontwikkeld van restproducten. Foto: pr

De jury gaf aan geïnspireerd te zijn geraakt door de leerlingen en dat zij, met het oog op een duurzame toekomst, het ontzettend belangrijk vinden dat de jeugd dit onderwerp omarmd. Uiteindelijk maakte Said Bentarcha bekend dat de leerlingen van de Roncalli Mavo de wisseltrofee gewonnen hadden. Hij liet weten dat de leerlingen met hun thee gemaakt van snoeiafval ‘sfeer’ hadden weten te geven aan duurzaamheid. 

De leerlingen van de Roncalli Mavo zijn aan de slag gegaan met de restproducten uit de tuinbouwsector en hebben een thee ontwikkeld van restproducten, gemengd met citroen en laurier. De leerling hadden er van kartonnen restproducten een verpakking bij ontwikkeld. Natuurlijk kon de jury de thee ook proeven.

Binnen het circulaire project zijn 250 leerlingen op vier Rotterdamse middelbare scholen uitgedaagd om een duurzame/circulaire oplossing te bedenken voor een probleem van een bedrijf. Het circulaire project maakte onderdeel uit van ‘Sterk techniek onderwijs Rotterdam-Noord’.

Uit de krant