Feest in Theater Zuidplein. Foto: Jan van der Ploeg/Opzoomer Mee
Feest in Theater Zuidplein. Foto: Jan van der Ploeg/Opzoomer Mee

Deze Rotterdamse straten zijn dé Opzoomerstraten van het jaar!

Algemeen 19 keer gelezen

Rotterdam - De Opzoomer Awards zijn dit jaar gewonnen door: de Rechthuisstraat, de Albregt-Engelmanstraat en de Cornelis Heinricksestraat. Vooral voor die laatste straat was het een verrassing, zij kregen een aanmoedigingsprijs als onderdeel van het afscheid van Johan Janssens die na 27 jaar vertrekt als directeur van Opzoomer Mee.

Er waren donderdag 23 juni in Theater Zuidplein verschillende awards te vergeven. De award in de categorie Lief en Creatief ging naar de Rechthuisstraat uit Katendrecht. Deze prijs is bestemd voor de straat waar buren onder andere tijdens de coronabeperkingen op creatieve wijze lief en leed hebben gedeeld. De andere genomineerden waren de Hordijk uit IJsselmonde en Ons Dorp uit Overschie. 

De tweede award in de categorie Groen en Schoon ging naar de Albregt-Engelmanstraat uit Bospolder. Deze is voor de straat die het beste aan de weg timmert als het om vergroening, het tegengaan van zwerfafval en/of klimaatbestendigheid gaat. De Jaffadwarsstraat uit Kralingen, en de Zwarte Paardenstraat uit Cool waren ook voor deze award genomineerd.

Er was ook een prijs voor nieuwe Opzoomerstraten. De Cornelis Heinricksestraat uit Zomerland kreeg de prijs voor aanstormend talent.

Uit de krant

Uit de krant