Afbeelding

Feyenoord verloot 175 stukken Kuipgras om overal in Rotterdam tegels te vervangen

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Alle Rotterdammers maken kans op een stukje gras uit De Kuip in hun straat in plaats van een tegel. Feyenoord stelt 175 stukken gras uit de grasmat beschikbaar om overal in Rotterdam steen te vervangen. De bijzondere actie vindt plaats in het kader van het NK Tegelwippen.

Het NK Tegelwippen in de gemeente Rotterdam is in volle gang. Al ruim 40.000 tegels gingen er dit jaar uit Rotterdamse voor- en achtertuinen, bedrijventerreinen en schoolpleinen om plaats te maken voor groen. Stadion Feijenoord, De Kuip, support deze actie en stelt 100 vierkante meter van de huidige grasmat beschikbaar aan de gemeente Rotterdam, om te verloten aan tegelwippers en voetbalfans.

Wethouder Vincent Karremans: “Komende jaren maken we Rotterdam nog veel groener. Dat kunnen we niet alleen in de openbare buitenruimte doen maar zeker ook bij Rotterdammers in hun eigen tuin of geveltuin. Deze prachtige actie met Stadion Feijenoord gaat daar ongetwijfeld bij helpen!”

Wie een stuk Kuipgras wil bemachtigen waarop in Feyenoord de halve finale van de Conference Leage won, en waar Memphis Depay vorige week de winnende treffer tegen Wales scoorde met het Nederlands Elftal, kan nu zijn kans pakken. Volgende week wordt de grasmat van Stadion Feijenoord vervangen en een deel daarvan wordt apart gehouden voor de campagne van het NK Tegelwippen in Rotterdam.

Het doel van deze landelijke campagne (waar 130 gemeentes aan meedoen) is zoveel mogelijk tegels de stad uit te krijgen om deze koeler, droger en groener te maken. In 2021 hebben Rotterdammers 119.000 tegels gewipt. In 2022 is het doel 150.000 tegels.

Wie kans wil maken moet snel zijn. Je moet je voor zondag 26 juni 18.00 uur aanmelden via www.rotterdamsweerwoord.nl/kuipgras. Er zijn 175 stukken gras ter grootte van een aantal tegels te vergeven. De winnaars kunnen het gras woensdag 29 juni al ophalen. Als tegenprestatie moet de ontvanger minimaal één stoeptegel meenemen uit eigen voor- of achtertuin. Deze lege plek kan daarna direct worden gevuld met gras uit De Kuip.

Uit de krant

Uit de krant