De Rotterdammert voor Arjan van Gils ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’. Foto: binnenlandsbestuur.nl
De Rotterdammert voor Arjan van Gils ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’. Foto: binnenlandsbestuur.nl

Stadspenning de Rotterdammert voor Arjan van Gils

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Oud-wethouder Arjan van Gils heeft op donderdag 23 juni in De Doelen de gemeentelijke onderscheiding ‘de Rotterdammert’ ontvangen uit handen van burgemeester Aboutaleb,  tijdens de afscheidsreceptie voor externe relaties van de vertrekkende wethouders. Dhr. A. van Gils (1955) kreeg de bronzen penning vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Rotterdam.

Van Gils is lange tijd werkzaam geweest voor gemeente Rotterdam. Eerst als gemeentesecretaris, van 2005-2012. In die periode werd de ambtelijke organisatie omgevormd van autonome diensten naar een concern met één huisstijl en een gemeenschappelijke stafdienst.

Wethouder
De afgelopen drie jaar was Van Gils namens D66 wethouder in Rotterdam met de portefeuille financiën, organisatie, haven en grote projecten. Een voorbeeld van zo’n project was het Warmtebedrijf, dat onlangs is afgerond met de verkoop aan Vattenfall. Voor de afhandeling van dit complexe, langlopende dossier heeft Van Gils van zowel het college als de raad complimenten gekregen. Ook Feyenoord City, (de verkoop van) Eneco en De Hoekse Lijn – de metroverbinding naar zee – vielen in zijn portefeuille.

Uit de krant

Uit de krant