Tijdelijk meer vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport. Foto: facebook/RTHA
Tijdelijk meer vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport. Foto: facebook/RTHA

Vol zomer vluchtschema op Rotterdam The Hague Airport zorgt voor meer vliegverkeer

Algemeen 296 keer gelezen

Rotterdam - De laatste vrije plekken in het zomer vluchtschema van Rotterdam The Hague Airport zijn ingevuld. Schiphol gaat vanwege personeelskrapte deze zomer minder vluchten faciliteren. Een aantal vluchten gaat naar Rotterdam. Tot en met eind augustus vliegen er zes extra vluchten per dag van of naar de luchthaven, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Luchtvaartmaatschappijen informeerden de afgelopen week welke mogelijkheden er zijn om vluchten via onder andere de regionale luchthaven uit te voeren. De belangstelling was hiervoor groot. De ruimte is vanwege de vergunning wel beperkt.

Met het aantal extra vluchten blijft Rotterdam The Hague Airport binnen de vergunning en ook binnen de geluidsnormen. Voor omwonenden zal het echter wennen zijn om overdag weer meer lawaai van startende en landende verkeersvliegtuigen te horen.

Lees verder onder foto.

Op de parkeerterreinen op Rotterdam The Hague Airport is het druk. Foto: Peter Zoetmulder

Corendon krijgt het grootste aantal nog vrije slots. In juli en augustus verplaatst Corendon 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport. De overgebleven slots gaan naar TUI fly voor het grootste deel en naar kleinere maatschappijen.

De interesse voor de overgebleven slots op de luchthaven van Rotterdam was groot. Ook Rotterdam The Hague Airport heeft te maken met personeelskrapte, maar kan het aantal toegewezen vluchten door de slot coördinator in het schema invullen. Dit komt doordat een deel van de wintercapaciteit is overgeheveld naar de zomerperiode. Door corona is er minder gevlogen in de winter. Deze situatie geldt alleen voor dit jaar.

Advies over parkeren
Op de parkeerterreinen op Rotterdam The Hague Airport is het druk. Het advies aan reizigers is om op tijd de parkeerplaats te reserveren. Vertrek alleen met reservering naar de luchthaven. Meer informatie, bekijk deze pagina.

Uit de krant