Jan-Willem Hoogeweegen, directeur, en Marjolein Tan, coördinator Dienstverlening aan Huis.
Jan-Willem Hoogeweegen, directeur, en Marjolein Tan, coördinator Dienstverlening aan Huis.

A&A Thuishulp: oprechte klik tussen cliënt en dienstverlener

Algemeen 731 keer gelezen

Rotterdam – A&A Thuishulp Rotterdam is een betrouwbare organisatie die het beste zoekt voor de cliënt en de medewerker. U kunt geheel vrijblijvend informatie vragen als u huishoudelijke hulp, individuele begeleiding of langdurige persoonlijke verzorging wilt. Vanwege de flinke groei van het aantal cliënten is er ook ruimte voor nieuwe huishoudelijke hulpen.

A&A Thuishulp is onderdeel van de Thuishulp Groep en is onder andere gecontracteerd met Zilveren Kruis Zorgkantoor.
Jan-Willem Hoogeweegen, directeur, vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf dat hij ruim vier jaar geleden oprichtte: “Mijn ouders hadden hulp nodig toen zij ouder werden. Ik merkte dat het fijn voor hen was wanneer ze ondersteuning kregen van een vaste hulp waar ze een persoonlijke klik mee hadden. Helaas was dat destijds bij de reguliere thuiszorgorganisaties lastig te vinden. Daarom besloot ik A&A Thuishulp op te richten. Onze organisatie biedt een vaste coördinator en een vaste thuishulp, waarbij de klant en de medewerker het goed met elkaar kunnen vinden. En het is voor ons van groot belang dat de dienstverleners ook genieten van hun werk en de waardering voelen!”

A&A Thuishulp biedt onder andere individuele begeleiding aan cliënten met de ziekte van Parkinson, Alzheimer en andere vormen van dementie. Hierbij is het extra van belang dat er voldoende tijd voor de cliënt genomen kan worden en er echt aandacht is voor de cliënt. Zo kunnen ook mantelzorgers, zoals de partner of kinderen van de cliënt, ontlast worden. De begeleiding kan plaats vinden in en om het huis, zoals hulp bij het structureren van de dag, het doen van huishouden, koken en het doen van andere activiteiten zoals hobby’s. Ook kan de dienstverlener met de cliënt naar buiten gaan, zoals wandelen, fietsen, een museum bezoeken of naar fysiotherapie of een arts gaan.
Met een Wlz-indicatie is uw eigen bijdrage vanaf € 24,80 per maand. Heeft u al andere Wlz-zorg, dan kost de hulp van A&A Thuishulp u niets extra.

Onderdeel van de Thuishulp Groep is ook UWassistent Thuishulp Rotterdam

Marjolein Tan, coördinator Dienstverlening aan Huis, is een aantal jaren geleden begonnen bij Thuishulp Rotterdam. Haar buurvrouw werkte met veel plezier en toewijding voor cliënten als begeleider en gezelschapsdame. “Mede dankzij haar enthousiasme werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Tijdens mijn bezoek aan het kantoor vroeg de directeur of ik interesse had om coördinator Dienstverlening aan Huis te worden. De samenwerking met mijn collega’s is erg goed. Wij vormen echt een hecht team. Daarbij is het leuk en afwisselend werk. Inmiddels werken wij samen met UWassistent.”
De missie van UWassistent Thuishulp Rotterdam is het verlenen van diensten met passie en oprechte aandacht voor de cliënt waardoor er een persoonlijke verbinding ontstaat.

“Een van mijn taken binnen dit bedrijf is om cliënten, veelal senioren, te koppelen aan de juiste dienstverleners. Ik krijg dan een aanvraag van een nieuwe cliënt en neem vervolgens telefonisch contact op. Vaak volgt er dan een huisbezoek en neem ik de wensen van de cliënt door. Met die informatie ga ik op zoek naar een passende dienstverlener. Ik zoek altijd naar een goede match, ik kijk naar persoonlijkheid en interesses. Daarnaast doe ik regelmatig een tevredenheidsonderzoek. Dan vraag ik de cliënten en dienstverleners hoe ze de dienstverlening ervaren en informeer naar de positieve en negatieve punten. Maar ook of ze nog suggesties hebben.
Op het moment dat ik bel of langskom voor een huisbezoek is het gesprek altijd prettig. Je merkt echt dat de mensen al blij zijn dat je naar hen luistert en een helpende hand aanbiedt. Zeker in deze onrustige tijden. Dat maakt het werk nu juist zo boeiend en dankbaar!”

Wilt u hulp bij de huishouding, individuele begeleiding of wlz persoonlijke verzorging, of wil je werken als thuishulp, kijk op www.aathuishulp.nl of mail naar marjolein@thuishulprotterdam.nl of bel haar op 06-11424343.

Uit de krant