Malieklos.
Malieklos.

Woningbouwproject in Hillesluis wint verrassend de Rotterdam Architectuurprijs

Algemeen 949 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Theater Zuidplein is vandaag (woensdag 22 juni) het woningbouwproject Malieklos in Hillesluis bekroond met de Rotterdam Architectuurprijs. Depot Boijmans Van Beuningen sleepte de publieksprijs in de wacht. 

De vakjury ziet in Malieklos (opdrachtgever Woonstad Rotterdam, bouwer Gebr. Verschoor en architectenbureau DP6 architectuurstudio) het bewijs dat de beperkte budgetten die horen bij sociale woningbouw geen belemmering hoeven te zijn voor het realiseren van hoogwaardige architectuur. De jury is onder de indruk van het vakmanschap dat spreekt uit bijzondere details in dit project zoals de schuine neggen en het Braziliaans metselwerk. ‘Hier laat Rotterdam zien verder te kijken en aandacht te hebben voor een geïntegreerde stad met ruimte en mogelijkheden voor iedereen. Genereuze en optimistische sociale woningbouw die op alle fronten kwaliteit uitstraalt. Zo moet het!’

Depot Boijmans Van Beuningen is een ontwerp van MVRDV in opdracht van Gemeente Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, stichting De Verre Bergen, gebouwd door BAM.

Een eervolle vermelding van de vakjury ging naar Floating Office Rotterdam, ontworpen door Powerhouse Company in opdracht van RED Company en uitgevoerd door FOR Building VOF.  Een tweede eervolle vermelding van de jury ging naar De Groene Kaap, ontworpen door bureau Massa en LOLA Landscape Architects, uitgevoerd door Stebru Bouw in opdracht van Stebru Ontwikkeling.

De tweede plaats van de Publieksprijs is voor Welschen 2, in opdracht van Woonstad Rotterdam, ontworpen door Vanschagen Architecten en uitgevoerd door Slokker Breda. Op de derde plaats van de Publiekprijs staat Beheercoöperatie W1555, een project dat coöperatief opdrachtgeverschap combineert met duurzame architectuur op basis van recycling.



Uit de krant