Team Biesboschruiters  bestaande uit Kim Noordijk - Sanne van der Giessen - Madelon Eekhof - Mara de Vries met coach Jeanine van Twist en namens CHIO Pien van der Plas.
Foto:  Rachelle de Leeuw
Team Biesboschruiters bestaande uit Kim Noordijk - Sanne van der Giessen - Madelon Eekhof - Mara de Vries met coach Jeanine van Twist en namens CHIO Pien van der Plas. Foto: Rachelle de Leeuw

Bieschboschruiters winnen openingswedstrijd CHIO in de Rotterdampiste

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - In een zinderende finale waarbij de ritten van de laatste twee combinaties, Madelon Eekhof met Incredible en Rob van Rijthoven (Gorinchem) met Gapache, bepalend waren, ging de overwinning bij de CHIO Zuid-Holland Cup dit jaar naar de Bieschboschruiters uit Werkendam. De finale was dit jaar de openingswedstrijd van het CHIO Rotterdam. Voor het eerst vond deze finale plaats in de hoofdring, de Rotterdampiste. 

De Bieschboschruiters bestaan uit Mara de Vries (Pouderoijen), Kim Noordijk (Galder), Madelon Eekhof (Berkel & Rodenrijs) en Sanne van der Giessen (Papendrecht). Ze behaalden een teamscore die slechts een fractie hoger was dan de score van het team van PSV Westland. De hoogste dagscore was voor Mara de Vries die met Probarn Mellevanck PP 73, 416% behaalde.

Bij de selectiewedstrijd tijdens het Pinksterweekend hadden de teams van De Biesboschruiters en PSV Westland voor de eerste keer in de geschiedenis van deze populaire Zuid-Hollandse competitie een finaleplaats behaald. Het team van RV Oud-Beijerland heeft al vele keren de finale gereden en ook veelvuldig de wisselbeker gewonnen. Vandaag dus een interessant deelnemersveld waar de teamcoaches Janine van Twist, Joop van Uytert en Tim Coomans talentvolle paarden en ervaren ruiters en amazones topteams hadden ingezet voor de finale.

“Dit is fantastisch”, lacht Janine van Twist van de Biesboschruiters uit Werkendam. “Dit is de allereerste keer dat we in de finale rijden en dan winnen. Echt super!” Voor Joop van Uytert en team Westland was het zelfs de eerste keer dat het team deelneemt aan de CHIO Zuid-Holland Cup. “Het is een geweldige wedstrijd waar de teamspirit enorm is. En vandaag was het echt super spannend.” Teamcoach Tim Coomans reageert heel sportief op de derde plaats: “De dames van Janine hebben echt heel goed gereden, felicitaties daarvoor. En eindelijk vandaag de finale in de hoofdring, dat geeft de wedstrijd nog meer allure.”

Uit de krant

Uit de krant