Gaidaa bij de foto-expositie in het NN DE Café. Foto: Bastiaan van Musscher
Gaidaa bij de foto-expositie in het NN DE Café. Foto: Bastiaan van Musscher

De droom van Gaidaa komt binnenkort uit

Algemeen 189 keer gelezen

Rotterdam - Op vrijdag 8 juli wordt Gaidaa’s droom werkelijkheid: dan treedt de talentvolle 23-jarige Nederlands-Soedanese zangeres op tijdens NN North Sea Jazz in Rotterdam Ahoy. Al jaren geldt ze als groot talent en haar definitieve doorbraak lijkt nu ophanden. Nationale-Nederlanden steunt de zangeres in haar weg naar wereldfaam, en onthult een groot kunstwerk en foto-expositie over haar in Rotterdam.

Door corona moest NN North Sea Jazz twee keer worden verplaatst, maar de 45e editie wordt in juli alsnog groots gevierd op 8, 9 en 10 juli in een vernieuwd Rotterdam Ahoy.

Gaidaa’s eerste voorzichtige internationale succes kwam in 2019, toen haar single ‘Morning Blue’ een bescheiden hit werd dankzij erkenning op het internationale muziekplatform COLORS.
Een jaar later bracht ze haar eerste album uit, dat positieve recensies kreeg van grote internationale muziektitels zoals Pitchfork.

De coronacrisis zorgde voor wat vertraging, maar nu die voorbij is, lijkt niets haar meer in de weg te staan. Gaidaa lanceert binnenkort haar langverwachte tweede album en staat tijdens NN North Sea Jazz op haar grootste podium tot nu toe.

Lees verder onder de foto:


Naast een optreden op NN North Sea Jazz, heeft zangeres Gaidaa nu ook een groot kunstwerk en mini-expositie in Rotterdam. Foto: Bastiaan van Musscher

Nationale-Nederlanden steunt Gaidaa in haar weg naar NN North Sea Jazz en onthult als eerbetoon een groot portret gemaakt door street-art artiest BEYOND van Mural Kings.
Daarnaast gaf het de fotograaf Sebastiaan Boon de opdracht om Gaidaa’s ‘professionele coming of age’ vast te leggen, resulterende in een kleine foto-expositie.
Ten slotte maakte het bedrijf een korte documentaire van twee minuten over haar. Het portret en de foto-expositie zijn sinds vorige week te bewonderen in het NN DE Café, de documentaire op de website van Nationale-Nederlanden.

Grote droom

Gaidaa heeft alles op tot nu toe vooral op eigen kracht bereikt. Zo is ze is ze niet aangesloten bij een groot platenlabel. Ze is dan ook blij met de steun en erkenning die ze krijgt: “Het gekke aan de afgelopen tijd is dat ik door de pandemie niet veel van mijn luisteraars live heb kunnen ontmoeten. Optreden op NN North Sea Jazz is een grote droom van mij. Ik ben zenuwachtig maar kan vooral niet wachten om een hele harde show neer te zetten en het publiek weer in het echt te zien.”

Het portret en de foto-expositie vertellen het verhaal van Gaidaa en zullen nog tot september in het NN Café te bewonderen zijn.
In de mini-documentaire wordt haar inspirerende verhaal verder uit de doeken gedaan, van opgroeien en haar eerste keer experimenteren met muziek op school tot het moment dat ze in zichzelf begon te geloven.

Uit de krant