Foto: Dogparade010
Foto: Dogparade010

Dogparade 010 gaat dit jaar als Scheepshondenparade langs de schepen van Maritiem Museum Rotterdam

Algemeen 751 keer gelezen

Rotterdam - In samenwerking met het Maritiem Museum Rotterdam vindt op zaterdag 9 juli de Scheepshondenparade plaats, een vrolijke bijeenkomst en optocht van honden en hun baasjes in de museumhaven langs de prachtige schepen van het Museum. Met onder meer de Dogparade 010 verkiezing van de leukste maritieme hond/baasje duo’s, een Ketelbinkie fotoshoot en het hondenrestaurant Hond-In-De-Pot.

Bij het verzamelpunt, de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven, zit een jury klaar om de honden te bekijken en te jureren. Na inschrijving start de optocht over museumsteiger langs de haven. De roedel keert in optocht terug naar het verzamelpunt, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Niet alleen is er de jury-award, ook de publiekslieveling maakt kans op een bokaal.

Lees verder onder de foto:


Foto: Dogparade010

Na de uitreiking van de prijzen kunnen de honden zich te goed doen aan allerlei lekkere hondenhapjes. En is er een photoshoot door Máxima-fotograaf Robin Utrecht die hond en baas vastlegt in een maritieme set. Uit de verkleedkist van het museum kunnen ook de mooiste zeemansoutfits geplukt worden. De presentatie van de middag is in handen van fervent hondenliefhebber (en columnist van De Havenloods) Jet Sol.

Dogparade 010 is een begrip onder veel hondenliefhebbers in Rotterdam. Wat ooit in het Oude Westen begon als een kleine vrolijke optocht van baasjes en hun trouwe viervoeters, al dan niet verkleed, is uitgegroeid tot steeds wisselende programma’s waarin de hond en de liefde voor het dier centraal staan.

Initiatiefnemer Mieke van der Linden: ”We hebben in het verleden al heel wat honden en baasjes blij gemaakt met hondenfeestjes als de van Maanenstraat Poolparty, het pop-up Museum of Dogs in de Rotterdamse Schouwburg, de Halloweenwalk in de Doelen Studio, A Dog’s Dinner bij de Pleinbioscoop, De Hondenkaraoke voor de Operadagen en de premiere van Wes Anderson’s film ‘Isle of Dogs’ in Lantaren Venster. Maar een Dogparade met een maritiem thema is nieuw. We zijn heel blij met de samenwerking met het Maritiem Museum en zijn benieuwd of de honden en baasjes gehoor geven aan het thema. Ik hoop natuurlijk op veel matrozen, zeerovers en schippers. Maar ongecostumeerden zijn uiteraard ook zeer welkom.”

Uit de krant