Wonen in de Bloemhofschool. De eerste bouwhelmen ter ere van de start van de verbouwing worden uitgereikt. Foto: pr
Wonen in de Bloemhofschool. De eerste bouwhelmen ter ere van de start van de verbouwing worden uitgereikt. Foto: pr

Transformatie van voormalige Bloemhofschool op Zuid tot 15 woningen van start

Algemeen 859 keer gelezen

Rotterdam - Het feestelijk startschot voor de transformatie van de Bloemhofschool aan de Oleanderstraat op Rotterdam Zuid is gegeven. Dit gebeurde in het bijzijn van een aantal kopers, de ontwikkelaar, de architecten, de aannemer en omwonenden.

In het historische schoolpand komen 15 bijzondere woningen met een gezamenlijke binnentuin. De duurzame woningen variëren in grootte van 70 m² tot 169 m², zijn gasloos en voorzien van energielabel A.

Liefde voor Bloemhof
Wethouder Kurvers overhandigde twee koperstellen de eerste bouwhelmen ter ere van de start van de verbouwing. Hij benoemde de transformatie als een teken van ‘liefde voor de toekomst van de buurt’. Ook legde hij nadruk op de aanpak en vergroening van het Ericaplein dat begin 2023 gaat plaatsvinden. Het definitief ontwerp van dit plein is tot stand gekomen met de wensen en ideeën van de bewoners van de wijk Bloemhof.

De gebiedsontwikkeling aan het Ericaplein is onderdeel van het het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Er liggen grote kansen voor Bloemhof als het gaat om het realiseren van doorstroming in de woningvoorraad. Ook de aanpak en vergroening van buitenruimte is onderdeel van de ontwikkelingen die plaatsvinden om een gezondere leefomgeving te realiseren in de verschillende wijken op Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant