Zomerprinses Jaylin Blokland tijdens de Zomercarnaval Straatparade van 2019. Foto: Caro Linares
Zomerprinses Jaylin Blokland tijdens de Zomercarnaval Straatparade van 2019. Foto: Caro Linares Carolina Linares

Welke Rotterdamse kinderen rijden als prins en prinses mee met de Straatparade van het Zomercarnaval?

Algemeen 883 keer gelezen

Rotterdam - Eindelijk, ein-de-lijk, rijdt over anderhalve maand de Straatparade van het Zomercarnaval weer door Rotterdam. Dat is voor het eerst sinds 2019. Binnenkort worden de Zomerkoning en -koningin gekozen. Wij beginnen nu vast met de verkiezing van De Havenloods Zomerprinses 2022 én De Havenloods Zomerprins 2022!

Door Emile van de Velde

Liefst drie jaar lang was Jaylin Blokland (11) de Zomerprinses van Rotterdam. Dat gebeurde nog nooit eerder en dat kwam natuurlijk door dat gekke corona dat steeds alles verpestte. Jaylin vond het zelf hartstikke leuk, dat we haar elk jaar weer belden om te vragen hoe het met onze prinses ging. “Maar nu is het wel mooi geweest, na drie jaar, tijd voor een opvolger!” Jaylins moeder Kimberley vult aan: “Ik ben er ook wel klaar mee. Elke keer als ik zei: ‘Doe eens even normaal, je bent geen prinses’, zei Jaylin: ‘Jawel, dat ben ik wel!’”

Komende weken gaan we op zoek naar een opvolger voor Jaylin, excuus: naar twéé opvolgers. Want net als bij de Royalty Election van het Zomercarnaval zelf, laat De Havenloods dit jaar een jongen én een meisje meerijden in de Straatparade door het centrum van Rotterdam. Een prins en een prinses dus! Alle Rotterdamse ouders, opa’s en oma’s, buren, familie en vriendjes en vriendinnetjes kunnen iemand aanmelden. 

En Jaylin weet nu al waar haar opvolgers aan moeten voldoen. “Je moet zelfvertrouwen hebben, je niet te druk maken. Behulpzaam zijn naar andere kinderen en het natuurlijk vooral heel leuk vinden. De dag dat ik meereed met de Zomercarnaval Straatparade was zó’n leuke kleurrijke dag. Dat zal ik nooit vergeten. Ik kom dit jaar zeker kijken en koningin wil ik later ook nog wel een keer zijn!”

Iedereen mag een kandidaat voor De Havenloods Zomerprins 2022 of De Havenloods Zomerprinses 2022 insturen. De leeftijdsgrens loopt zo ongeveer van 6 tot 14 jaar. De winnaars rijden op zaterdag 30 juli in een open wagen mee met de Zomercarnaval Straatparade, toegejuicht door honderdduizenden mensen in de Rotterdamse binnenstad. Jaylin: “Ja, ook door mij, ik ben er zeker bij langs de route!”

Mail een foto van jouw kandidaat met naam en telefoonnummer naar redactie@dehavenloodsmediacentrum.nl. Je kunt tot 1 juli meedoen!

Uit de krant