Het stadhuis van Rotterdam. Foto: Iris van den Broek
Het stadhuis van Rotterdam. Foto: Iris van den Broek

Het nieuwe college is compleet, ook de laatste twee wethouders zijn bekend

Algemeen 1.199 keer gelezen

Rotterdam - We zijn compleet. Alle nieuwe wethouders voor het nieuwe Rotterdamse college van burgemeester en wethouders zijn bekend. Ook de wethouders die de VVD levert zijn vandaag bekend geworden: Vincent Karremans en Tim Versnel.

Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en DENK zullen komende vier jaar de stad gaan besturen. Namens Leefbaar Rotterdam zijn de drie kandidaten voor het college: Robert Simons, Gerben Vreugdenhil en Maarten Struijvenberg. DENK kiest voor huidige raadsleden Faouzi Achbar en Enes Yigit. D66 voor Said Kasmi en Chantal Zeegers.

De fractie van de Rotterdamse VVD heeft besloten om de huidige wethouder Vincent Karremans (35) en voormalig raadslid Tim Versnel (35) voor te dragen als wethouders in het nieuw te benoemen college van B&W van Rotterdam. Volgende week zal door de Rotterdamse gemeenteraad het nieuwe college worden geïnstalleerd.

Vincent Karremans is sinds september vorig jaar al wethouder en gaat door. Hij wordt voorgedragen als wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. Met de voordracht van Versnel verschijnt er een nieuw gezicht in het Rotterdamse college. De afgelopen vier jaar was hij raadslid in Rotterdam. Hij wordt voorgedragen als wethouder Werk &Inkomen en NPRZ.

Uit de krant

Uit de krant