Mady Watson, de winnende pitcher uit de eerste wedstijd van softbalclub Neptunus tegen Amsterdam, in actie. Foto: Kitty Dirksen
Mady Watson, de winnende pitcher uit de eerste wedstijd van softbalclub Neptunus tegen Amsterdam, in actie. Foto: Kitty Dirksen

Verrassende puntendeling Rotterdamse Neptunus en Amsterdam Pirates

Algemeen 450 keer gelezen

Rotterdam - Bij het spelen van double headers, twee wedstrijden achter elkaar op dezelfde dag, krijg je soms verrassingen voorgeschoteld. Zoals gistermiddag toen Neptunus en Amsterdam Pirates tegenover elkaar stonden in de hoofdklasse softbal.

Debutant Neptunus draait goed, en speelt mee in de top-3. Amsterdam Pirates staat voorlaatste. Toch pakken wedstrijden soms anders uit dan je verwacht.

De eerste wedstrijd werd met overmacht door Neptunus gewonnen (9-2) - goede pitching van Mady Watson en homeruns van Minke Blok en Kirsten Fischer. In de tweede wedstrijd stond er een ‘totaal ander’ team van Amsterdam Pirates in het veld. Omdat de pitchers aan beide kanten de slagploegen volledig aan banden legden, was het na de reguliere speeltijd gelijk (0-0). Verlengen.

Veel spanning
Beide teams kregen de kans om de wedstrijd te beslissen. Zo werd in de eerste verlenging (8ste inning) een loopster van Neptunus op de thuisplaat uitgetikt; Amsterdam werd in dezelfde inning het scoren belet met een dubbelspel. Maar in de 9de inning was het wel raak. Caitlin Kramer scoorde voor Amsterdam.
Neptunus kreeg in de gelijkmakende 9de inning het tweede en derde honk bezet met slechts één nul, maar kwamen niet tot scoren. De wedstrijd was afgelopen.

Lees verder onder foto.

Mady Watson in nabespreking. Foto: Kitty Dirksen

Voor Amsterdam kwam met deze zege een einde aan een reeks van 12 nederlagen. Neptunus blijft derde op de ranglijst, maar ziet de achterstand op Olympia en Tex Town Tijgers groeien tot vier punten.

Zaterdag 28 mei reizen de Rotterdamse dames naar Haarlem voor een tweeluik tegen Sparks.

Uit de krant