Foto's Caro Linares
Foto's Caro Linares
Fotoreportage

De luchtbrug over de Coolsingel is nu al het leukste Rotterdamse uitje van dit jaar!

Algemeen 15.607 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdam Rooftop Walk is gisteren op Hemelvaartsdag geopend voor publiek. Het koor van de prijswinnende operavoorstelling Sun & Sea ging vanaf WTC Rotterdam de eerste bezoekers voor over de loopbrug boven de Coolsingel, op bijna 30 meter hoogte. Uiteraard waren we erbij gisteren. De foto’s van onze fotograaf Caro Linares zijn prachtig!

Lees verder onder de foto.

De dakwandeling van 600 meter is een unieke beleving en een tijdelijke tentoonstelling van Rotterdamse Dakendagen, die bezoekers de toekomstmogelijkheden van het daklandschap laat ervaren. Het ontwerp is een samenwerking met MVRDV Architecten. 

Lees verder onder de foto.

De tentoonstelling op het dak kwam tot stand met bijdragen van vele ontwerpers, architecten en kunstenaars. Zo is het dak van de Bijenkorf dooraderd met groen, naar een ontwerp van LOLA Landscape. De Rooftop Walk blijft geopend tot en met 24 juni en is dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur te bezoeken door online een tijdslot te reserveren. 

Lees verder onder de foto.

Naast de Rooftop Walk zijn in het weekend van 3 tot en met 5 juni nog meer dan 30 daken te bezoeken tijdens het festivalweekend van Rotterdamse Dakendagen. Tickets voor beide evenementen zijn online verkrijgbaar via rotterdamsedakendagen.nl en rooftopwalk.nl. 

Lees verder onder de foto.

Initiatiefnemers en directeuren Léon van Geest en Nikki Kamps zijn trots. Léon van Geest over de Rooftop Walk: “Als je vanaf beneden omhoog kijkt, heb je geen idee van de potentie van daken. Wanneer je de wandelroute loopt en ontdekt dat er een landingsdek is voor drones die pakketjes bezorgen, sculpturen staan uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, een dakdorp wordt verbeeld om in te wonen en een unieke 3D-schildering is gemaakt op het dak van de Lijnbaan, dan ervaar je alle mogelijkheden die het dak ons kan bieden.”

Lees verder onder de foto.

Nikki Kamps over de dakwandeling: “De Rooftop Walk is bedoeld voor het grote publiek. We willen geen exclusieve beleving, maar alle bewoners en bezoekers van de stad ruimte laten ervaren die we kunnen benutten om de stad gezonder, duurzamer en leefbaarder te maken. Je kan het dak op, dat is niet voor niets onze lijfspreuk.”

Lees verder onder de foto.

De Rotterdam Rooftop Walk is vanaf nu dagelijks geopend tot en met 24 juni van 10.00 tot 20.00 uur. Het evenement is alleen op reservering van een tijdslot te bezoeken. Toegang kost 3,50 euro, kinderen gaan gratis mee. De eerste dagen is de brug al uitverkocht, maar er zijn nog genoeg tijdslots te vinden. Kijk voor tickets en informatie op rooftopwalk.nl.

Uit de krant