De winnaars met loco burgemeester Vincent Karremans en juryvoorzitter Bas Janssen. Foto: Roel Dijkstra
De winnaars met loco burgemeester Vincent Karremans en juryvoorzitter Bas Janssen. Foto: Roel Dijkstra

BoerBakkerBert wint als aanmoediging de Ketelbinkieprijs

Algemeen 377 keer gelezen

Rotterdam - BoerBakkerBert (Tomasu soja) heeft de Ketelbinkieprijs 2020/2021 gewonnen. De oprichters ontvingen de Ketelbinkieprijs tijdens de lunch van het allerlaatste Ondernemersontbijt Rotterdam op 25 mei uit handen van loco burgemeester Vincent Karremans. De andere genomineerden waren Floating Farms en Ramlab.

Juryvoorzitter Bas Janssen: “BoerBakkerBert is een vriendencollectief van een boer, twee bakkers en een marketeer. Zij hebben een Rotterdamse sojasaus in de markt gezet: Tomasu met grondstoffen uit de regio, waarmee ze de wereld veroveren.”

Floating Farms is de eerste drijvende boerderij ter wereld. Hij ligt in de Merwedehaven. Door de boerderij op het water te leggen, breng je de boerderij ook terug in de stad, als onderdeel van een leefbaar, bewust en schoon Rotterdam.

Ramlab is gevestigd op Heijplaat. Dit technische bedrijf levert 3D-printers aan de wereld, zodat men ter plekke industriële onderdelen kan vervaardigen, zoals de eerste 3D-geprinte propellor.

De Ketelbinkieprijs is bestemd voor een Rotterdams relatief jong bedrijf, dat nog niet al te veel werknemers heeft. De charme van het pionieren, keihard werken en soms mislukken en weer opkrabbelen – ook in die moeilijke coronatijd.
De Ketelbinkieprijs is al 40 jaar een aanmoedigingsprijs voor zo’n bedrijf, dat Rotterdam nationaal en internationaal positief op de kaart zet.

De laatste winnaars waren Skoon, BlueCity010, Mascolori, Groos, Schorem Haarsnijder en Barbier, NRC Café en Brouwerij Noordt.

Uit de krant