Vandaag is de officiële opening, dus de luchtbrug over de Coolsingel moest deze week goed getest worden! Foto via Ton Hermans
Vandaag is de officiële opening, dus de luchtbrug over de Coolsingel moest deze week goed getest worden! Foto via Ton Hermans
Rotterdam Rooftop Walk

De luchtbrug over de Coolsingel gaat vandaag open voor publiek!

Algemeen 5.950 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag (donderdag 26 mei) gaat de Rotterdam Rooftop Walk open! De 29,5 meter hoge en 60 meter lange luchtbrug verbindt de daken van de Bijenkorf en WTC Rotterdam met elkaar en gaat over de Coolsingel heen. De luchtbrug is onderdeel van een 600 meter lange dakwandeling.

Organisator Rotterdamse Dakendagen wil de bezoeker een toekomstbeeld van de stad laten ervaren waarin het ‘daklandschap’ ten volle wordt benut voor groen, kunst, wonen, recreatie, voedselproductie, het opwekken van energie en meer.

De Rotterdam Rooftop Walk is vanaf nu dagelijks geopend tot en met 24 juni van 10.00 tot 20.00 uur. Het evenement is alleen op reservering van een tijdslot te bezoeken. Toegang kost 3,50 euro, kinderen gaan gratis mee. De eerste dagen is de brug al uitverkocht, maar er zijn nog genoeg tijdslots te vinden. Kijk voor tickets en informatie op rooftopwalk.nl.

Het ontwerp van de route is een samenwerking van architectenbureau MVRDV en Rotterdamse Dakendagen, uitgevoerd in steigermateriaal door Dutch Steigers. De wandeling start met een trap op het Beursplein naar het monumentale dak van WTC Rotterdam. De oversteek van de Coolsingel vindt plaats via een 60 meter lange luchtbrug. Slingerend over het dak van de Bijenkorf eindigt de route vervolgens op het dak van de Q-Park naast het warenhuis.

Uit de krant