Foto: Parisa Akbarzadehpoladi
Foto: Parisa Akbarzadehpoladi

Helaas, helaas, helaas... Feyenoord strijdend ten onder

Algemeen 362 keer gelezen

Rotterdam - Helaas, helaas, helaas. Feyenoord heeft vanavond in Tirana de finale van de UEFA Europa Conference League tegen AS Roma met 1-0 verloren. De Rotterdammers waren zeker niet de mindere ploeg, speelden vooral in de tweede helft bij vlagen sterk, maar gingen uiteindelijk strijdend ten onder.

In een matige eerste helft van beide kanten kwamen de Italianen in de 32e minuut plots op voorsprong door een goal van Nicolò Zaniolo, Daarna werd Feyenoord al wat beter, maar pas in de tweede helft drongen de Rotterdammers echt aan. Tot twee keer toe werd de paal geraakt en ook andere (halve) kansen werden niet benut. De geslepen Italianen konden uiteindelijk de minimale voorsprong over de finish heen brengen en nemen de cup zonder oren mee naar huis.

Voor de vele duizenden supporters in Tirana en in Rotterdam was het na een prachtige Europese campagne een bittere pil. In De Kuip, op Rotterdamse pleinen, in vele bomvolle kroegen was de sfeer de hele dag fantastisch geweest. Maar die ene duik... in de fontein.. die zat er helaas niet in. Helaas, helaas, helaas. 

Uit de krant