Foto: Kunsthal Rotterdam
Foto: Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam lanceert limited edition-bouwmodel van legosteentjes

Algemeen 486 keer gelezen

Rotterdam - Op 1 november 2022 bestaat Kunsthal Rotterdam precies 30 jaar. Komende maanden wordt dat op allerlei manieren gevierd. Deze week lanceert de Kunsthal een limited edition-bouwmodel van legosteentjes voor verzamelaars en fans. En dat ziet er geweldig uit!

Het limited edition-bouwmodel is volledig ontworpen met legosteentjes. Je herkent alle architectonische elementen, zoals de hellingbaan die dwars door het gebouw loopt, de hoge toren, de dijk en de daktuin. Op het dak ligt een feloranje stalen balk die anderhalve meter over de dakrand uitsteekt. Zelfs de bekende gekleurde stoelen van het Auditorium zijn in het ontwerp verwerkt. Er zijn slechts duizend exemplaren van dit bouwmodel gemaakt!

De prijs van dit exclusieve collectors item is 49,95 euro. Je kunt hem vanaf nu reserveren via www.kunsthalshop.nl. De reguliere verkoop start vanaf zondag 12 juni in de Kunsthalwinkel en kunsthalshop.nl.

Kunsthal Rotterdam aan de rand van het Museumpark is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. De Kunsthal is in 1988-1989 ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture).

Op zondag 12 juni wordt het Kunsthal limited edition-bouwmodel gelanceerd tijdens een feestelijk event in de Kunsthal. Je kunt die dag meedoen met battles and challenges, bouw de Kunsthal én de skyline van Rotterdam en leer van de tips&tricks van experts. 

Uit de krant