Het vertrek van Vungu vond plaats in alle rust, want zwarte neushoorns zijn erg schrikachtig. Foto: Diergaarde Blijdorp.
Het vertrek van Vungu vond plaats in alle rust, want zwarte neushoorns zijn erg schrikachtig. Foto: Diergaarde Blijdorp.

Zwarte neushoorn Vungu na negen jaar in stilte verhuisd van Diergaarde Blijdorp naar Leipzig Zoo

Algemeen 512 keer gelezen

Rotterdam - Vanochtend vertrok zwarte neushoorn Vungu naar Leipzig Zoo. Vungu verbleef sinds 2013 in Diergaarde Blijdorp en werd hier vader van Mara en Nasor. Zijn vertrek vond plaats in alle rust, want zwarte neushoorns zijn erg schrikachtig. 

Vungu is naar Duitsland verhuisd op aanbeveling van de stamboekhouder. Vungu’s nieuwe dierverzorgers hebben in Blijdorp al met hem kennisgemaakt. Nu reizen onze dierverzorgers Melle en Krista mee voor een goede overdracht. 

In 1931 was er voor het eerst een zwarte neushoorn (Kali) te bewonderen in de oude diergaarde. In 1960 had Diergaarde Blijdorp een landelijke primeur: de allereerste geboorte van een zwarte neushoorn (Laura) in Nederland. De neushoorns verhuisden later naar andere dierentuinen in Europa. In 2013, na 50 jaar, kwamen de zwarte neushoorns weer terug in Diergaarde Blijdorp en betrokken de geheel gerenoveerde dikhuidenvleugel van de Rivièrahal.

Op 8 november 2020 werd zwarte neushoorn Naima moeder van Nasor, na een draagtijd van 450 dagen. Zijn naam is een eerbetoon aan het jongetje dat uit Tanzania mee kwam in 1931 als verzorger van de allereerste zwarte neushoorn in de diergaarde. Nasor is het broertje van Mara die in 2017 geboren werd. Nasor en Mara waren pas het tweede en derde neushoornjong ooit in Nederland. Hun vader is nu dus vertrokken uit Rotterdam.

Uit de krant

Uit de krant