Strandgebruikers kunnen bij de strandopgang bij de reddingsbrigade en P3 het strand op. De  overgangen bij P1 en P2 zijn tijdelijk niet toegankelijk, de parkeerplaatsen zelf zijn wel te gebruiken. Foto's: Peter Zoetmulder
Strandgebruikers kunnen bij de strandopgang bij de reddingsbrigade en P3 het strand op. De overgangen bij P1 en P2 zijn tijdelijk niet toegankelijk, de parkeerplaatsen zelf zijn wel te gebruiken. Foto's: Peter Zoetmulder

Nieuw zand op Maasvlakte maakt deel badstrand tijdelijk niet toegankelijk

Algemeen 512 keer gelezen

Rotterdam - In mei en begin juni 2022 wordt er nieuw zand aangebracht op het bad- of recreatiestrand van de Maasvlakte. Dit heet zandsuppletie. Hierdoor is een deel van het badstrand sinds half mei voor circa drie weken niet toegankelijk. Met dit onderhoud is de kust van de Maasvlakte de komende jaren weer goed beschermd tegen de zee.

In totaal wordt ongeveer 165.000 m3 zand van de Noordzeebodem over een lengte van 1 km op het badstrand aangebracht. Dat is vergelijkbaar met zo’n 100 wedstrijdbaden gevuld met zand. Met het zand wordt de kust versterkt en blijft de kustlijn op zijn plaats.

De werkzaamheden duren nu nog ongeveer twee weken en gaan dag en nacht, zeven dagen per week door. Elke twee jaar wordt het strand van de Maasvlakte onderhouden.

Lees verder onder foto.

Strandopgangen P1 en P2 tijdelijk afgesloten
Het badstrand is vanwege de veiligheid van de strandgebruikers (denk aan mogelijk drijfzand) afgesloten vanaf de bouwhekken van het in aanleg zijnde windpark tot aan de reddingspost. Dit betekent dat de strandopgangen van P1 en P2 niet toegankelijk zijn tijdens de werkzaamheden. Er kan hier wel geparkeerd worden.

Strandgebruikers kunnen wel bij de strandopgang bij de reddingsbrigade en P3 het strand op. Er zijn borden geplaatst. Zodra het hele strand weer veilig te gebruiken is, wordt dit weer vrijgegeven.

Uit de krant