Een ongekend gezellig meezingfeest op de Koeweide in Crooswijk, zittend op een kleedje en genietend van de zon. Foto: Amel Bali
Een ongekend gezellig meezingfeest op de Koeweide in Crooswijk, zittend op een kleedje en genietend van de zon. Foto: Amel Bali

Van smartlap tot opera in hartje Crooswijk

Algemeen 378 keer gelezen

Rotterdam - Met smart werden de weerberichten in de gaten gehouden, het werd uiteindelijk een prachtige zonnige dag. Van Smartlap tot Opera – Koeweide was wederom een groot succes. Er waren ongeveer 1200 bezoekers van wie er een groot deel zich gemakkelijk maakte op een kleedje op de grond.

Door Amel Bali

Van Smartlap tot Opera staat er bekend om dat het een ongekend gezellig meezingfeest is op de Koeweide in hartje Crooswijk, georganiseerd door het trio Willem Wouters, Koos Boot en Anneke Strasters, met achter zich de bewonersgroep Slachthuisterrein. “We hebben een waanzinnige groep, die hard heeft gewerkt om voor een perfecte dag te zorgen”, zegt Anneke trots.

Mix van liederen
Dit jaar was het de 13e editie van het evenement Van Smartlap tot Opera. Het grootste evenement van Crooswijk vindt jaarlijks plaats, georganiseerd door het trio Willem Wouters, Koos Boot (Orkestvereniging Wilton) en Anneke Strasters (bewonersgroep Slachthuisterrein).
Tijdens het evenement kwam een mix van liederen uit bekende opera’s afgewisseld door smartlappen voorbij. Er waren ongeveer 150 deelnemers. Het programma werd gepresenteerd door de beroemde Rotterdammer Dave van der Wal. Verschillende bekende liederen passeerden de revue: van ‘Ketelbinkie’ tot ‘Bella Italia”, van ‘Mama Mia’ tot ‘de Barbier van Sevill’. Het was vooral kijken, luisteren en heerlijk meezingen! Van Smartlap tot Opera werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, O. Festival for Opera, Cultuur Concert en Goed in Crooswijk.

Meezingen
De bezoekers kregen de songteksten uitgedeeld. Het leukste is natuurlijk om van hartenlust mee te zingen en dat werd ook gedaan. Nathalie van Ommoord kwam de oproep op facebook tegen. Het leek haar een leuk uitstapje om haar vader Jan mee naartoe te nemen. “Pa hield vroeger zo van zingen. Nadat hij een TIA heeft gehad, gaat alles wat minder soepel. Hier leeft hij helemaal op”, zegt ze blij.
“Met zingen vergeet je even waar je bent. Zingen zorgt voor verbinding en het is ook hartstikke gezellig hier”, zegt Jan tevreden. Praten en zingen gaat nog moeilijk, maar genieten doet hij zeker!
Even verder zitten Jasper en Nina op een kleedje genietend van een hapje en een drankje. Ze zijn een van de jongere gasten. “We wonen nog niet zolang in Kralingen. Dit is een van de eerste evenementen, waar we in deze buurt naartoe gaan. Het zonnetje maakt alvast een goed begin”, zegt Jasper. Op de vraag of hij nog gaat meezingen, antwoordt hij met een lachje: “Deze vraag heb ik niet gehoord!”

Uit de krant