Karateka en Sporttalent van het jaar 2021 Ricardo Franken (15) is één van de talenten die al een crowdfundingscampagne gestart is. Foto: pr
Karateka en Sporttalent van het jaar 2021 Ricardo Franken (15) is één van de talenten die al een crowdfundingscampagne gestart is. Foto: pr

Talentboek: Rotterdamse crowdfundingspagina voor sporttalent

Algemeen 200 keer gelezen

Rotterdam - Speciaal voor het ondersteunen van Rotterdams sporttalent hebben Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport in samenwerking met het Yvonne van Gennip Talent Fonds een Rotterdamse pagina op www.talentboek.nl ontwikkeld. 

Op deze website kunnen jonge Rotterdamse talenten en teams aan de slag met een eigen crowdfundingscampagne. Ze zijn herkenbaar als Rotterdammer door de Make it Happen-slogan die op hun foto staat.

Sporttalenten en -teams onder de 25 jaar, sportend en/of wonend in Rotterdam, kunnen aan de slag met een crowdfundingscampagne rondom een specifiek doel. Bijvoorbeeld deelname aan trainingsstages en/of (buitenlandse) toernooien, of een bijdrage in materiaal- of verblijfskosten die gepaard gaan met sporten op topniveau.

De talenten gaan vervolgens zelf aan de slag om hun campagne onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld door een filmpje te maken, een nieuwsbrief op te zetten, en acties en tegenprestaties te bedenken. Zo leren ze een fanbase op te bouwen en zichzelf op een goede manier te presenteren, waar topsporters mee te maken krijgen.

Talent Ricardo Franken
Karateka en Sporttalent van het jaar 2021 Ricardo Franken (15) is één van de talenten die al een crowdfundingscampagne gestart is. Zijn ultieme droom is om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Om dat doel te bereiken wil hij eerst naar zoveel mogelijk internationale toernooien om ervaring op te doen en zichzelf uit te dagen. Daar zijn de nodige kosten mee gemoeid. Met een campagne op talentboek.nl hoopt hij het benodigde bedrag sneller binnen te halen.

Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. Yvonne van Gennip: “Talent mag niet verloren gaan wegens financiële tekortkomingen!”

Uit de krant